Forţele Armate Ucrainene folosesc puşca cu lunetă WKW TOR, oferită de Polonia (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Mai multe puști cu lunetă WKW Tor, fabricate în Polonia, au fost livrate forţelor armate ucrainene pentru a lupta împotriva forţelor ruse de ocupaţie care au invadat Ucraina începând cu 24 februarie. 

Pe rețelelor de socializare au fost distribuit mai multe materiale video cu momentul în care militari ai forţelor armate ucrainene utilizează puşca cu lunetă WKW Tor – o armă antitanc de calibru mare produsă de industria poloneză de apărare.

WKW Tor este o pușcă cu lunetă de calibru mare. Abrevierea WKW înseamnă exact asta în poloneză - pușcă cu lunetă de calibru mare [Wielkokalibrowy Karabin Wyborowy]. WKW Tor folosește celebrele cartușe americane .50 BMG (Browning Machine Gun - dezvoltate pentru mitraliera grea M2 Browning) sau standardul NATO de 12,7x99mm.

Puşca WKW Tor a început să fie produs în serie de polonezi în anul 2005. Se estimează că producătorul polonez de arme Zaklady Mechaniczne Tarnów a produs până în prezent 150 de astfel de arme.

Cu excepția Poloniei [și acum a Ucrainei], WKW Tor este folosit de Arabia Saudită și Vietnam. Puşca WKW Tor a mai fost folosită până acum în condiţii reale de luptă în războiul din Afganistan.

WKW Tor cântărește puțin peste 16 kg și are o lungime totală de 1.350 mm, doar țeava având o lungime de 880 mm. Dispune de un încărcător cu 7 cartușe, iar distanța maximă la care poate lovi cu precizie o tinta este de 3.000 m. De asemenea, puşca WKW Tor dispune de un mecanism de fixare de tip Picatinny pe care pot fi amplasate diferite lunete optice. 

Surse ucrainene spun că militarii ucrainei au testat pușca cu lunetă și au rămas impresionaţi de caracteristicile acesteia, mai ales după ce glonțul tras de pușcă a străpuns o bucată de blindaj. Cu toate acestea, nu au fost oferite detalii suplimentare cu privire la tipul de blindaj folosit în urma acestui test.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel