Forţele Armate Ucrainene folosesc pe front vehicule blindate americane BATT UMG, construite pe un șasiu Ford (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit unui material video publicat pe contul de Twitter al "Praise The Steph" pe 18 decembrie 2022, Forțele Armate Ucrainene au primit vehicule blindate BATT UMG 4x4 proiectate de compania The Armored Group, cu sediul central în Statele Unite. În videoclip, putem vedea soldații ucraineni folosind BATT UMG în orașul Bakhmut, regiunea Donețk.

Analiştii militari ai publicaţiei Army Recognition amintesc că, la 11 octombrie 2022, Operațiunea EUNAVFOR Med Irini a efectuat o inspecție a navei comerciale MV Meerdijk în largul coastelor Libiei. S-a constatat că nava transporta vehicule blindate BATT UMG 4x4 pentru uz militar în Libia, contrar embargoului impus exportului de arme pentru această ţară.

Nu se știe câte dintre aceste vehicule au ajuns în Ucraina. Apropo, în luna iunie, compania The Armored Group (TAG) a declarat că a primit o comandă de 23.200.000 de dolari pentru a furniza vehicule blindate BATT UMG armatei unei țări din Europa de Est. Compania TAG nu a dezvăluit numele ţării care a făcut comandă, dar a spus că este vorba despre o țară din Europa de Est.

100 de astfel de vehicule BATT UMG 4x4 ar fi fost cumpărate pentru ar fi livrate Forţelor Armate Ucrainene.

 

BATT UMG este construit pe o platformă civilă care este apoi configurata militar la cele mai înalte standarde TAG pentru a putea fi utlizat în zonele de conflict. Dezvoltat pe sasiul lui Ford F550, vehiculul BATT UMG dispune de un motor V8 turbodiesel, cuplat la o transmisie automată cu 6 trepte. Acesta poate rula cu o viteză maximă de 100 km/h pe șosea.

Șasiul Ford F550 pe care a fost construit BATT UMG oferă acces la una dintre cele mai mari rețele internaționale de piese de schimb OEM din lume, ceea ce face ca BATT să poată fi reparat aproape oriunde.

Carena BATT UMG asigură o protecție la explozie de până la STANAG 4569 Nivelul ÎI a și b. În ceea ce privește caracteristicile tehnice, BATT UMG are o greutate de 10.100 kg, cu o lungime de 6,015 m, o lățime de 2,23 m și o înălțime de 2,41 m.

Are un echipaj format din două persoane, inclusiv un șofer și un comandant, iar în partea din spate a vehiculului pot fi transportaţi până la 8 militari. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel