Forţele Armate Ucrainene au ucis şi rănit aproximativ 500 de soldaţi ruşi într-un atac în regiunea Herson

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Kievul a anunţat marţi că Forţele Armate Ucrainene au ucis sau rănit aproximativ 500 de soldaţi ruşi într-un atac cu focuri de artilerie care a vizat poziţiile forţelor ruse de ocupaţie din regiunea Herson, din sudul Ucrainei, informează DPA.

''Pierderile inamicului se ridică la 500 de morţi sau răniţi'', se precizează în raportul publicat azi, 3 ianuarie 2023, de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Atacul a avut loc în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, în apropierea satului Hulakivka, şi a vizat soldaţi şi echipament militar ale Rusiei.

De asemenea, au fost lovite detaşamente ale armatei ruse care se aflau în satul Fedorivka. Numărul victimelor nu este clar deocamdată.

Hulakivka şi Fedorivka se află la sud-est de fluviul Nipru, în partea ocupată de ruşi în regiunea Herson.

Noile informaţii publicate de armata ucraineană urmează celor referitoare la un alt atac împotriva forţelor ruse, comis asupra unei clădiri din oraşul Makiivka, din regiunea Doneţk.

După cum a raportat anterior armata ucraineană, în noaptea de 1 ianuarie a fost efectuat un atac cu rachete asupra clădirii unei școli profesionale din oraşul Makiivka, care se află în partea anexată de Rusia a regiunii Donețk.

În urma bombardamentelor, potrivit părții ucrainene, aproximativ 400 de persoane au fost ucise și alte 300 au fost rănite. Ministerul Apărării al Federației Ruse a confirmat atacul cu rachetă asupra Makiivka, spunând că numărul morților a fost de 63 de militari.

Potrivit publicaţiilor mass-media ucrainene, cei ucişi erau rezervişti ruşi vizaţi de mobilizarea parţială ordonată de Moscova în luna septembrie a anului trecut. Ei s-ar fi strâns în clădire pentru a sărbători intrarea în noul an.

Rusia a lansat în 24 februarie 2022 o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina. 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel