Forțele Armate Ucrainene au publicat imagini din timpul utilizării unui vehicul blindat de luptă francez AMX-10RC (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe rețelele de socializare a fost publicat un scurt material video în care apar mai mulţi militari ucraineni în timpul utilizării unui vehicul blindat de luptă franceze AMX-10RC. În imagini se poate observa cum militarii ucraineni testează o parte din sistemele de care dispune AMX-10R. Militarii testează în special sistemul hidraulic ale vehiculului blindat de luptă. AMX-10 RC are o configurație 6×6 și este echipat cu un sistem de suspensii pneumatice care îi permit să-şi modifice gard la sol în mai multe moduri.

AMX-10 RC este un vehicul blindat de luptă francez fabricat de compania Nexter Systems. Datorită ampatamentului lor, aceste vehicule au o mobilitate ridicată. Ele pot fi folosite pentru misiuni de recunoaștere, precum și pentru sprijinul infanteriei în timpul luptei.

La jumătatea lunii martie, Sébastien Lecornu, ministrul francez al Apărării, a anunțat că un ajutor militar consistent a ajuns în Ucraina, precizând că unele dintre primele vehicule AMX-10RC, pe care Franţa le-a donat forţelor armate ucrainene, au fost deja trimise pe front.

În februarie 2023, a apărut informaţii că primul lot, format din 14 vehicule blindate de luptă AMX-10RC, a fost trimis în Ucraina. Lecornu a mai precizat că aceasta a fost prima livrare de vehicule blindate și că acordul pentru a transfera al doilea lot este în curs de aprobare.

Franța a decis să transfere AMX-10RC către Ucraina la începutul lunii ianuarie a acestui an. Potrivit publicaţiei Army Recognition, armata ucraineană ar trebui să primească 30 de AMX-10 RC.

Denumit în franceză "tanc ușor", AMX-10RC este un vehicul blindat de luptă care dispune de un tun de 105 mm (n.a. capabil să tragă la o distanță de până la 2000 de metri) și două mitraliere de 7,62 mm.

Greutatea vehiculului blindat de luptă este de 20 de tone, cu două tone mai ușoară decât cea a vehiculului ucrainean de luptă pentru infanterie BTR-4.

AMX-10RC a fost dezvoltat inițial pentru a fi utilizat în misiuni de recunoaștere și sprijin pe câmpul de luptă. Acest vehicul blindat ușor pe roți este foarte mobil. La momentul introducerii sale în serviciul armatei franceze, a fost considerat un ca având caracteristicile unui distrugător de tancuri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel