Cu ajutorul obuzierelor M777, militarii ucraineni au distrus mai multe lansatoare de rachete rusești Grad (Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Forțele pentru Operații Speciale (SSO) ale Armatei Ucrainei au publicat imagini cu momentul în care artileria ucraineană distruge mai multe lansatoarele de rachete rusești BM-21 Grad, aflate în regiunea Luhansk.

"După ce au stabilit coordonatele exacte ale vehiculelor inamice cu ajutorul unui UAV, soldații noștri au transmis aceste date artileriștilor din Garda Națională a Ucrainei - soldații care utilizează obuzierele M777", a precizat ieri Comandamentul SSO al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Obuzierele americane M777 de 155 mm, livrate Ucrainei ca parte a asistenței militare americane pentru a contracara invazia rusă, permit forțelor armate să-și intensifice contraofensiva.

Forțele pentru Operații Speciale ale Armatei Ucrainei au declarat că în urma bombardamentelor a fost distrus 3 din cele 4 lansatoare de rachete Grad ale forţelor ruse de ocupaţie, iar un alt lansator BM-21 Grad a fost serios avariat.

"Inamicul le-a folosit (n.a. lansatoarele de rachete Grad) pentru a bombarda Sievierodonetsk, alte așezări și poziții ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei", a adăugat Comandamentul SSO.

Potrivit publicaţiei Defense News, Sievierodonetsk este important pentru eforturile Rusiei de a cuceri Donbasul înainte ca mai multe sisteme de arme occidentale, în special lansatoare de rachete, să ajungă la Forţele Armate Ucrainene.

Analiștii militari au descris lupta pentru oraşul Sievierodonetsk ca fiind o cursă contra cronometru pentru Kremlin. 

"Costul uman" al bătăliei de la Severodoneţk, un oraş strategic din estul Ucrainei, este "înspăimântător", a declarat luni preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în contextul în care ruşii şi-au întărit controlul acolo în ultimele zile fără a reuşi, totuşi, să cucerească în întregime această localitate.

"Bătălia pentru Donbas va rămâne cu siguranţă în istoria militară drept una dintre cele mai violente bătălii din Europa", a subliniat Zelenski, potrivit Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel