Forțele Armate Ucrainene au bifat o nouă reuşită pe front (Foto/Video): Sistemul radar Limit-E, în valoare de 200 de milioane de dolari, a fost distrus

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Una dintre cele mai scumpe staţii radar produse de către complexul militar-industrial rusesc a intrat ''în repaus''. Staţia radar "Predel-E" se afla în regiunea ucraineană ocupată Herson, dar a fost distrusă de forţele armate ucrainene. Sursa fo
Una dintre cele mai scumpe staţii radar produse de către complexul militar-industrial rusesc a intrat ''în repaus''. Staţia radar "Predel-E" se afla în regiunea ucraineană ocupată Herson, dar a fost distrusă de forţele armate ucrainene. Sursa foto: Captură de ecran.

Forțele Armate Ucrainene au distrus, în cursul lunii august, o stație radar rusească ''Predel-E'' care valorează aproximativ 200 de milioane de dolari. Forţele ruse de ocupaţie au desfăşurat această staţie radar în regiunea Herson, ocupată temporar, pentru a monitoriza acțiunile atât pe mare, cât și pe uscat, ale armatei ucrainene.

Armata ucraineană continuă să provoace pierderi armatei ruse în ceea ce privește echipamentele și personalul. În special, militarii ucraineni au reușit să distrugă o stația de detecție radar "Predel-E".

Se remarcă faptul că staţia radar "Predel-E" a fost la rândul său protejata și de un sistem de război electronic destul de modern "Leer-2", dar apărătorii ucraineni și-au dat seama care este ținta. 

Propagandiștii ruși au scris anterior că staţia radar Predel-E a fost dezvolta de industria rusă de apărare pentru echiparea sistemelor de apărare costieră.

Radarul mobil de coastă Predel-E este conceput pentru a detecta, urmări și furniza informații cu privire la țintele de suprafață sau ţinte aeriene care zboară la joasă altitudine.

Sistemul utilizează antene active phased array (APA) și alte tehnologii care măresc raza de detecție de 10-15 ori față de un sistem radar obişnuit.

Trebuie subliniat faptul că parametrii exacți ai acestui radar sunt clasificați. Singura caracteristică cunoscută ar fi ca raza declarată de detectare a navelor este de aproximativ 400 km. 

De asemenea, Forțele Armate Ucrainene a anunţat, în cursul zilei de ieri, că au reuşit să distrugă complexul radiotehnic rusesc RB-636 AM2 "Svet-KU", aflat în regiunea Luhansk. Informaţia fost comunicata pe Twitter de către Iaroslav Oleinik, consilier al ministrului ucrainean pentru industrii strategice.

Acesta a precizat că sistemul rusesc a fost detectat de armata ucraineană în spatele liniilor inamice cu ajutorul unei drone. Recunoașterea aeriană a transmis rapid coordonatele artileriștilor și aceștia au efectuat o lovitură precisă asupra țintei cu o rachetă GMLRS trasă de un sistem HIMARS.

Forţele ruse de ocupaţie au folosit ''Svet-KU'' pentru a evalua sistemele de comunicaţii, dar şi pentru a bruia comunicaţiile radio. Această stație radar a fost reperată în Ucraina în 2016, 2020 și 2021 în regiunea Luhansk, ocupată temporar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel