Forţele Armate Ucrainene au primit din Finlanda lansatoare franceze de rachete antitanc RAC 112 APILAS (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Armate Ucrainene au primit sistemul francez de rachete ghidate antitanc RAC 112 APILAS, cel puţin asta reiese din imaginile publicate pe rețelele de socializare. Fotografiile au fost publicate pe 12 aprilie, fără a se preciza cu exactitate cât a fost făcută livrarea şi care este numărul de sisteme de rachete ghidate antitanc RAC 112 APILAS furnizat Ucrainei de către Finlanda.

RAC 112 APILAS este un sistemul de rachete ghidate antitanc, similar cu Javelin, produs de industria franceză de armament, începând cu mijlocul anilor 1980. Sistemul a fost utilizat până acum de către armata franceză în războiul din Golf și în războiul civil sirian. 

RAC 112 APILAS este un sistem antitanc fără recul și de unică folosinţă. Calibrul sistemului este de 112 mm și, conform caracteristicilor sale, poate penetra un blindaj cu o grosime de 700 mm. Potrivit informaţiilor apărute în surse ucrainene, sistemele au fost trimise Ucrainei din Finlanda. Acest lucru este clar evident, spun acestea, în inscripția JVA 2021 care a fost folosită pentru a marca acest lansator.

Finlanda a transferat Ucrainei lansatoare de grenade antitanc APILAS de fabricație franceză, ca parte a asistenței militare. Se menționează că RAC 112 APILAS a fost transferat din rezervele armatei finlandeze.

RAC 112 APILAS cântărește 9 kg. Lungimea sa este de 1.300 mm. Racheta antitanc iese din sistem cu o viteză de 293 m/s. Limitele inferioară și superioară ale razei efective de acțiune variază între 25 și 350 de metri. Cu toate acestea, raza maximă de acțiune ajunge până la 500 de metri.

Proiectilul antitanc este propulsat de o rachetă cu combustibil solid. De la 0 la 500 de metri, racheta parcurge distanța în 1,9 secunde. Focosul rachetei antitanc cântăreşte 1,5 kg, capabilă să penetreze aproximativ 700 mm blindaj sau un zid de beton cu o grosime 2 m. 

În 2006, Giat Industries [acum Nexter Systems] a oprit producția de RAC 112 APILAS. Până în 2006, au fost produse în total 120.000 de unități ale acestor sisteme antitanc. Aproape 84.000 dintre au fost numai pentru forţele armate franceze.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel