Forţele Terestre Poloneze au primit încă 12 obuziere autopropulsate K9 Thunder (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuziere autopropulsate K9 Thunder, livrate Forţelor Terestre Poloneze. Sursa Foto: Twitter Ministrul polonez Apărării, Mariusz Blaszczak.
Obuziere autopropulsate K9 Thunder, livrate Forţelor Terestre Poloneze. Sursa Foto: Twitter Ministrul polonez Apărării, Mariusz Blaszczak.

Ministrul polonez Apărării, Mariusz Blaszczak, a anunțat pe Twitter că alte 12 obuziere autopropulsate K9 Thunder se află deja în dotarea Batalionului 14 de Artilerie Autopropulsată. Unitatea face parte din Brigada 21 Highland, subordonată Diviziei 18 Mecanizate, așa-numita ''Divizie de Fier'' a Forţelor Terestre Poloneze.

 

După cum a precizat ministrul polonez al Apărării alte 12 obuziere autopropulsate sud-coreene K9 Thunder au fost livrate Poloniei. Astfel, Polonia a primit deja 36 de sisteme de artilerie autopropulsate din primul lot comandat în 2022. 24 de unități de sisteme de artilerie autopropulsate au fost livrate la începutul lunii decembrie 2022.

Contractul pentru furnizarea primelor 48 de obuziere a fost semnat în luna august a anului trecut. Dorim să vă reamintim că primele obuziere K9 Thunder sunt la mâna a doua - industria sud-coreeana înlocuieşte piesele vechi înainte ca obuzierele să fie livrare către Polonia. Acesta este motivul pentru care are loc atât de repede de la semnarea contractului transferul de obuziere K9 Thunder către Polonia.

Polonezii instalează pe obuzierele primite din Coreea de Sud sistemul polonez de management al luptei TOPAZ și sistemele de comunicații Fonet. 

Ministerul polonez al Apărării a decis să achiziționeze obuziere sud-coreene K9, fabricate de Hanwha Aerospace după transferul mai multor obuziere Krab de la forțele armate poloneze către Ucraina.

Polonia a decis să achiziționeze cantități impresionante de armament din Coreea de Sud pentru a-și consolida propriile forțe armate, mai ales că o parte substanțială din echipamentele forțelor armate poloneze - inclusiv tancurile T-72 și PT-91, precum și obuzierele Krab și Goździk - a fost furnizată Ucrainei în cadrul ajutorului militar. Primele acorduri-cadru pentru tancurile K2, obuzierele K9 și avioanele FA-50 au fost semnate intre polonezi şi sud-coreeni la sfârșitul lunii iulie 2022.

Livrarea primelor obuziere K9PL a durat aproximativ trei luni după ce a fost semnat un contract achiziţie la sfârșitul lunii august. În cadrul primului contract, compania sud-coreean Hanwha va livra sute de obuziere K9PL până în 2026, existând, de asemenea, planuri de a fabrica alte câteva sute de obuziere K9PL în Polonia începând cu 2026, în cooperare cu consorţiul militar polonez Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), cel mai mare grup de apărare din Polonia, care produce și obuzierul autopropulsat Krab.

În același timp, acordul-cadru semnat cu Hanwha Defense prevede achiziționarea unui număr total de 672 de obuziere autopropulsate K9A1 și a versiunii sale poloneze K9PL, împreună cu vehicule de sprijin, un pachet de instruire și logistică, muniție și suportul tehnic.

În plus, Hanwha Defense intenţionează, de asemenea, să construiască un centru avansat în Polonia pentru a oferi un sprijin logistic eficient Poloniei și altor țări europene utilizatoare ale obuzierului K9.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel