Forțele Armate ale Ucrainei au distrus o statie radar de razboi electronic (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele armate ale Ucrainei au distrus un sistem automat de bruiaj R-330Zh Zhitel - sistem modern de culegere de informații și bruiaj - folosit de forţele ruse de ocupaţie. 

Forțelor Armate ale Ucrainei au distrus cu ajutorul artilerie o stația de bruiaj automată R-330Zh Zhitel. Militarii ucraineni au găsit, cu ajutorul unei drone, o staţie radar de război electronic folosită de forţele ruse de ocupaţie, ascunsă în incinta unei societăţi agricole, printre clădiri.

Materialul video care prezinta momentul distrugerii sistemului R-330Zh Zhitel a fost publicat de serviciul de presă al comandamentului forțelor ucrainene de desant aerian.

Analiştii militari ucraineni ai publicaţii Defense Express remarcă că această nou reuşită a Forțelor Armate ale Ucrainei de a distruge un sistem automat de bruiaj R-330Zh Zhitel este o altă lovitură de imagine dată armatei ruse.

Faptul că militarii ucraineni au reuşit să localizeze cu o dronă de mici dimensiuni o staţie radar de bruiaj electronic ale cărei funcţii ţin de blocarea sistemelor electronice şi de comunicaţii care activează pe raza sa de acţiune, demonstrează cât de slab pregătiţi sunt militarii ruşi.

Sistemul R-330Zh este conceput, în special, pentru a intercepta și a suprima canalele de control ale UAV-urilor. Adică întregul complex, în valoare de câteva milioane de dolari, creat pentru a lupta contra dronelor a fost distrus chiar cu ajutorul unui UAV de cercetare şi culegere de informaţii.

După cum se poate observa în imagini, sistemul automat de bruiaj R-330Zh Zhitel era păzit de cel puțin șase vehicule blindate și un tanc. Acest lucru sugerează că  pentru armata rusă, acest sistem de război electronic era extrem de important.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel