Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au primit în dotare un nou lot de bombardiere modernizate de tip Su-34M 

Ionel Copcea  |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Est din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 04.07.2022, un nou lot format din câteva bombardiere modernizate de tip Su-34M a fost livrat unei unități militare aparținând Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a regiunii. 

După cum au informat reprezentanții Regiunii Militare Est, aeronavele au fost trecute deja în exploatare și desfășoară zboruri de instrucție și antrenament.  

Avionul Su-34M este o aeronavă multifuncțională supersonică de vânătoare și bombardament, destinată pentru executarea atacurilor cu mijloace de distrugere aeriană asupra țintelor terestre ale adversarului, în adâncimea tactică și operativă, în condiții de contraacțiune puternică. Spre deosebire de predecesorul său, avionul poate îndeplini parțial și misiuni ale Aviației de Asalt. 

În procesul de modernizare a avionului Su-34 a fost actualizat sistemul electronic al aeronavei, au fost instalate armamente noi și a fost creat un set de mai multe containere suspendate cu echipamente de cercetare. 

 

Su-34M au fost furnizate Forțelor Aerocosmice în luna martie 2021

 

Comentariul autorului: Livrările de bombardiere Su-34M către Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse sunt realizate în baza unui contract încheiat în vara anului 2020 între Ministerul Apărării și societatea Sukhoi privind achiziționarea a 20 de aeronave de acest tip. Documentul prevede eșalonarea livrărilor în perioada 2021-2022. 

Primele avioane Su-34M au fost furnizate Forțelor Aerocosmice în luna martie 2021 și au fost introduse în dotarea Regimentului 2 Aviație Mixtă dislocat pe aerodromul Shagol din Regiunea Chelyabinsk aparținând Diviziei 21 Aviație Mixtă a Armatei 14 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Centru. 

De asemenea, în cursul lunii noiembrie 2021, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au mai primit un lot de patru avioane Su-34M, care au fost introduse în dotarea Regimentului 227 Aviație de Bombardament dislocat pe aerodromul Khurba din Regiunea Khabarovsk. Acesta face parte din Divizia 303 Aviație Mixtă a Armatei 11 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Est.   

Pe 22.12.2021, un al treilea lot de avioane de bombardament de tip Su-34 a fost introdus în dotarea centrului de aviație din Lipetsk al Forțelor Aerocosmice.  

Înaintea începerii livrărilor de bombardiere modernizate Su-34M, trupele ruse dispuneau de aproximativ 120 de avioane Su-34, cu care au fost formate 10 escadrile. Fiecare dintre cele patru Regiuni Militare dispunea de câte un regiment dotat cu astfel de avioane. Cu excepția regimentului din Regiunea Militară Sud, care are trei escadrile (36 de avioane), toate celelalte sunt structurate în două escadrile (24 de avioane). De asemenea, o escadrilă de avioane Su-34 (12 aeronave) a fost introdusă în dotarea Centrului 4 de stat pentru întrebuințare în luptă și pregătirea personalului navigant al Forțelor Aeriene din Lipetsk.  

Probabil, cu avioanele Su-34M a început formarea celei de-a treia escadrile în regimentele de aviație de bombardament structurate anterior în două escadrile. 

  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel