Forțele Aeriene Ucrainene au bombardat petrolierul rusesc ''Mekhanik Pogodin'', utilizat de ruşi pe post de centru de comandă (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Marina ucraineană a relatat despre distrugerea petrolierului ''Mekhanik Pogodin'' pe care rușii îl transformaseră într-un centru de comandă. Despre acest lucru relatează RBC-Ucraina cu referire la un comunicat de presă publicat de Marina ucraineană. "La 11 martie 2024, ca urmare a unui atac aerian reușit al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, în zona Kinbura Şpiţ a fost distrus petrolierul sub pavilion rusesc "Mekhanik Pogodin", pe care rușii l-au folosit ca centru de comandă", a relatat Marina ucraineană.

Având în vedere faptul că au fost folosite avioane, precizia loviturii și distrugerile majore provocate de explozia puternică, se poate presupune că atacul a fost efectuat cu o bombă JDAM americană sau AASM franceză.

Petrolierul ''Mekhanik Pogodin'' este situat pe malul stâng al regiunii Herson, la 2,5 kilometri de satul Vinohradne, districtul Skadovsk.

Petrolierul avariat este important nu numai din cauza rolului pe care îl joacă în actualele ostilități, ci și din cauza istoriei sale, care începe cu anul 2018. Atunci, nava rusă a fost blocată în portul Herson de către agențiile ucrainene de aplicare a legii.

Potrivit reprezentantului permanent al președintelui Ucrainei pentru Crimeea, Borys Babin, nava se afla pe lista de sancțiuni.

După ocuparea orașului Herson în 2022, rușii au încercat să scoată petrolierul sancționat, dar nu au reușit să facă acest lucru după ce a naufragiat.

De atunci, nava a fost poziționată în apropierea satului Vinohradne și, după eliberarea malului drept al regiunii Herson, a căzut în așa-numita "zonă gri" dintre Forțele Armate ale Ucrainei și forțele ruse de ocupație.

Este foarte probabil că nava să fi fost folosită de unitățile rusești de pe malul stâng al regiunii Herson ca o facilitate fortificată pentru instalarea de echipamente electronice de culegere de informații și de supraveghere.

,,Ulterior, inamicul a desfășurat un post de observare pentru recunoaștere și echipamente de război electronic pe nava menționată. Nava a fost folosită periodic ca platformă pentru atacuri cu drone FPV pe teritoriul regiunii Kherson", a precizat Marina.

Prin urmare, distrugerea petrolierului rusesc Mechanic Pogodin nu numai că i-a împiedicat pe ruşi să își pună în aplicare planurile, dar a fost efectuată în deplină conformitate cu normele dreptului internațional umanitar, susţin ucrainenii.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel