Un al doilea Su-34, lovit de ucraineni în doar câteva ore. Aviația Rusiei a înregistrat în aceste zile cel mai cumplit bilanț din istoria ei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane rusești de tip Sukhoi Su-34 și SU-35S, survolează Piața Roșie din Moscova în timpul paradei militare de Ziua Victoriei. Sursa Foto: MAXIM SHIPENKOV.
Avioane rusești de tip Sukhoi Su-34 și SU-35S, survolează Piața Roșie din Moscova în timpul paradei militare de Ziua Victoriei. Sursa Foto: MAXIM SHIPENKOV.

Potrivit datelor mediei ucrainene, numărul aeronavelor ruse Su-34 și Su-35 doborâte doar în ultimele două săptămâni a urcat la nouă! La acestea se adaugă un A-50 AWACS doborât, al doilea AWACS lovit după ce în ianuarie rușii au mai pierdut un astfel de avion radar. E cel mai negru bilanț din istoria aviației militare a Federației Ruse, în contextul în care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial Rusia de azi era doar parte a URSS.

Marți dimineață, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, Mikola Oleșciuk, a transmis prin Telegram că Forțele Aeriene Ucrainene au reușit să doboare un avion rusesc de vânătoare-bombardament Su-34 care zbura în apropierea liniei de pe frontul de est. "Minus încă un Su-34 pe frontul de est", se arată în mesajul de pe Telegram.

Doar câteva ore mai târziu același oficial militar ucrainean a anunțat că un al doilea avion Su-34 a fost lovit.

„În jurul orei 14, au lucrat (lovit - n.r.) la un alt Su-34.

Direcția este aceeași! Scopul este același! 

Cu astfel de pierderi de luptă și aviație specială, rușii ar trebui să se gândească, cel puțin pentru ceva timp, să oprească „atacurile aeriene de carne de tun”, a scris generalul, pe Telegram.

2. -imagine fara descriere- (692987d0-bffb-4713-897c-53f6d5647d1b_91002400.jpg)

 

La final de februarie 2024 aviația militară rusă trage linie și are cel mai cumplit bilanț din istoria sa

 

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Yuriy Ignat, a explicat pentru NV că A-50 rusești nu operează de două zile în Marea Azov și cum acest lucru afectează capacitatea Rusiei de a lansa lovituri cu rachete asupra Ucrainei.

Probabil că lipsa avioanelor A-50, tip AWACS, se simte și în capacitatea aeronavelor Su-34 și Su-35 de evita pericolele, rușii având mai puține informații despre ce pregătesc forțele ucrainene. 

Într-o perioadă scurtă de timp, Forțele Aeriene au doborât șapte avioane de vânătoare-bombardiere moderne Su-34 inamice, două avioane de vânătoare Su-35.

Aeronavele doborâte, potrivit New Voice:

Pe 17 februarie, Forțele ucrainene au distrus trei aeronave: două Su-34 și un Su-35.

A doua zi, pe 18 februarie, au mai doborât un alt avion de luptă Su-34.

Pe 19 februarie, ucrainenii au anunțat că au mai doborât două aeronave în direcția est: un Su-34 și un Su-35S.

Pe 21 februarie, Forțele Armate au distrus un avion de luptă rus Su-34 și a fost aproape să lovească încă un Su-35. ”„ De data aceasta pot spune că pilotul Su-35 a fost norocos - a manevrat și nu își mai asumă niciun risc”, declara atunci Oleșciuc, cel care pare responsabilul cu anunțurile privind aeronavele Su-34/Su-35 lovite de ucraineni.

Astăzi, 27 februarie, încă două aeronave Su-34 au fost doborâte.

La toate acestea se mai adaugă un alt A-50U foarte scump, o aeronavă de detectare și control radar cu rază lungă, care a fost doborât pe 23 februarie. În privința aeronavelor de tip AWACS, este clar că au rămas foarte puține sisteme funcționale în Federația Rusă, iar rușii nu sunt capabili să facă altele noi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel