Forțele Aeriene Române l-au transportat în Belgia pe medicul erou de la Piatra Neamț aflat în stare gravă

Medicul de la Spitalul Județean Piatra Neamț rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară în cursul zilei de ieri, în urma căruia a suferit arsuri grave a fost transferat la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Este vorba despre medicul erou care se află în stare gravă după ce a încercat să salveze pacienții de la secția ATI în incendiul care a izbucnit la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Zece persoane au decedat ca urmare a incendiului din secția ATI.

MApN informează că transferul pacientului s-a realizat cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineață, la ora 7.30.

Pacientul va fi preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel