Forțele Aeriene Române, gazda exercițiului CASTLE FORGE. US Air Force trimit avioane F-15 în România (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Începând cu 16 octombrie, Forțele Aeriene Române (ROAF)  participă cu forțe și mijloace la exercițiul CASTLE FORGE, în cadrul căruia efectuează în comun cu partenerii americani și canadieni o serie de misiuni în zona Mării Negre.

Exerciţiul are ca scop principal demonstrarea coeziunii în aplicarea măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, precum și capacitatea de dislocare rapidă a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE) în scopul susținerii acestor măsuri, precizează ROAF într-un comunicat de presă.

În cadrul misiunilor de zbor în comun, Forțele Aeriene Române participă cu aeronave F-16 MLU și o aeronavă C-130 Hercules, iar Componenta Operațională Aeriană coordonează, planifică forțele și mijloacele participante și asigură controlul aerian asupra aeronavelor.

Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în Europa vor participa la exercițiul CASTLE FORGE cu patru aeronave F-15 dislocate, cu acest prilej, de pe locația Larissa, Grecia, în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”, Borcea.

Partenerii canadieni vor participa cu aeronave dislocate la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru executarea misiunii de Poliție Aeriană Întărită (eAP).

Prezenţa partenerilor NATO pe teritoriul ţării noastre reprezintă o oportunitate de dezvoltare, testare şi evaluare a capacităţii de luptă, iar activităţile desfăşurate în comun contribuie la consolidarea capacității de apărare colectivă și la creșterea securității regionale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel