Forțele Aeriene Belgiene au primit primul avion de transport militar Airbus A400M Atlas (Video)

Cătălin Costea |
Data publicării:

Aeronava Atlas, cu numărul de înregistrare MSN106 (CT-02), a aterizat pe aerodromul Bazei Aeriene Melsbroek (Brabant, Belgia) marți, 22 decembrie 2020, după cum a informat de serviciul de presă al companiei Airbus. Aceasta va intra în dotarea Aripii 15 Aviație Transport din cadrul Forțelor Aeriene Belgiene.

În total, Belgia a comandat șapte astfel de avioane de transport militar pentru Binational Air Transport Unit A400M (prescurtat BNU A400M), unitate care a fost creată împreună cu Luxemburg.

La începutul lunii octombrie, Luxemburgul a primit de la Airbus Defense and Space aeronava de transport militar A400M cu numărul de înregistrare CT-01.

Toate avioanele A400M vor fi livrate Forțelor Aeriene din Belgia și Luxemburg în perioada 2020-2023. Acestea sunt destinate pentru a înlocui aeronavele de transport militar C-130 Hercules, aflate în serviciu de la începutul anilor 1970.

În total, Airbus a livrat în prezent 94 de avioane A400M către clienți. Recent, „Atlas” A400M a suferit modernizări suplimentare care asigură desantarea simultană a până la 116 parașutiști folosind ușile laterale și zborul automat la mică altitudine în condiții meteorologice ușoare.

Aeronava este recunoscută pentru precizia și stabilitatea zborului. Pe 22 iulie 2020, Direcția Generală a Armamentului din Franța și Airbus Helicopters au organizat primul zbor de testare a realimentării aeriene cu transfer de combustibil între un avion de transport A400M Atlas și un elicopter H225M Caracal.

Testarea aeronavei CT-02 primite de Belgia a fost efectuată, de asemenea, în vara acestui an, la  fabrica Airbus din Sevilla, Spania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel