Succes hipersonic în SUA. Un bombardier B-52 a lansat în premieră o rachetă hipersonică AGM-183

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Un prototip complet operațional al rachetei hipersonice a fost lansat vineri de pe un B-52, în largul coastei Californiei.

Prima rachetă hipersonică ARRW (Air-launched Rapid Response Weapon), de tip AGM-183, configurată pentru zbor operațional, a fost lansată cu succes pe 9 decembrie, au raportat Forțele Aeriene.

Testul, efectuat de pe un bombardier B-52 în largul coastei de sud a Californiei, a fost „prima lansare a unui prototip complet de rachetă operațională”, un program care a suferit anterior o serie de eșecuri din cauza problemelor survenite în cadrul testărilor preliminare.

Racheta AGM-183A a fost lansată de un B-52.

După lansare, AGM-183A a atins viteze „de cinci ori mai mari  decât viteza sunetului”, potrivit unui comunicat al Bazei 96 de Teste de la Eglin. 

„Acest test a fost prima lansare a unui prototip complet operațională. Încercările anterioare de testare s-au concentrat pe demonstrarea performanței boosterului”, se mai arată în comunicat.

Lansările anterioare s-au concentrat pe racheta de tip booster.

 

După o serie de eșecuri, un B-52 a lansat cu succes AGM-183

 

Racheta ARRW a suferit o serie de eșecuri la testare anul trecut, forțând Forțele Aeriene să întârzie proiectul, probleme prezentate de Forțele aeriene drept „anomalii”.

Un purtător de cuvânt al Lockheed a spus că testul „demonstrează capacitatea operațională completă a rachetei la viteze hipersonice, validând proiectarea și producția” sistemului.

„Suntem în pragul unei capacități operaționale care poate fi desfășurată”, a declarat Jay Pitman, oficial al Lockheed, într-un comunicat citat de Airandspaceforces.

ARRW este una dintre cele două rachete hipersonice dezvoltate de USAF.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel