Forțele ruse au pierdut în Ucraina un batalion întreg, încercând să traverseze râul Severski Donețk

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Un batalion rusesc de infanterie întărit cu tancuri a fost distrus, ieri, pe timpul traversării cursului de apă, a informat publicația ucraineană Defense Express, care a postat mai multe imagini cu pierderile suferite de forțele ruse.

Trupele ruse au încercat să traverseze râul Severski Donetsk, în apropierea satului Belogorovka (Bilogorivka) din regiunea Lugansk, situat la aproximativ 30 de km E-SE de localitatea Liman, în care se află un important bastion al apărării ucrainene.

Potrivit imaginilor cu tehnica distrusă, cea mai mare parte a forțelor ruse, cel mai probabil, aștepta să traverseze, unele subunități fiind surprinse cu mijloacele de luptă dispuse foarte concentrat, în timp ce altele au fost lovite chiar pe malurile râului și pe podul de pontoane.

Pierderile rușilor sunt estimate la peste 30 de blindate de infanterie și tancuri, echivalentul unui grup tactic de luptă de nivel batalion.

Unitatea ucraineană, care a eliminat forțele ruse, este Brigada 17 Tancuri, staționată pe timp de pace la Krivoi Rog, potrivit publicației Defense Express.

Podul de pontoane a fost și acesta distrus, punctul de trecere peste cursul de apă devenind inutilizabil.

Deocamdată, în estul Ucrainei, frontul este aproape staționar. Doar în zona orașului Harkov, trupele ucrainene avansează sistematic pe un arc nord-est-sudest, spre graniță (nord) și spre lacul de acumulare (est) cu o lungime de 40 de km, de pe râul Siverski Donetsk. Succesul contraofensivei ucrainene în zona Harkov, va lăsa gruparea de forțe ruse de la Izium expusă la un atac de flanc.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel