Forţă navală comună. Belgia şi Olanda cumpără nave de 4 miliarde

Sebastian Florea |
Data publicării:

Belgia şi Olanda au anunţat că vor cumpăra împreună nu mai puţin de 16 nave militare.

Belgia şi Olanda au dat startul oficial vineri, la Bruxelles, în timpul unei reuniuni a miniştrilor apărării ai ţărilor membre NATO, achiziţionării în comun a 16 nave militare, contra unei sume estimată la circa 4 miliarde de euro.

Cele două armate ar urma să cumpere împreună patru fregate şi 12 puitoare de mine, după care îşi vor repartiza acelaşi număr din fiecare tip de navă. Ministrul olandez al apărării Ank Bijleved şi omologul său belgian Steven Vandeput au semnat două memorandumuri de acord care 'dau startul lansării' procedurii de achiziţionare, informează agenţia Belga, citându-l pe Vandeput.

Olanda este însărcinată cu programul de fregate, care vor fi construite în şantierele navale ale ţării. Devize estimative au fost cerute constructorului local DSNS şi filialei olandeze a grupului francez Thales.

La rândul său, Belgia va coordona cumpărarea a două puitoare de mine, prin intermediul unei licitaţii. Noile nave ar urma să fie livrate începând cu 2023, potrivit marinei belgiene. Cele două ţări colaborează de mai mult de jumătate de secol în marină.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel