Forțele mareșalului Haftar revendică atacul cu rachete asupra unei nave turcești în portul Tripoli

Eduard Pascu |
Data publicării:

Facțiunea Armatei Naționale Libiene (LNA) condusă de mareșalul Khalifa Hatar a confirmat că a atacat în portul maritim Tripoli pe 18 februarie, o navă care livra arme turcești către Guvernul Acordului Național (GNA), transmite Jane.

"Atacul a vizat arme și muniții care au fost aduse în portul maritim de la Tripoli", a declarat purtătorul de cuvânt al LNA Ahmed al-Mismari în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi, la o zi după eveniment. „Aceasta nu a fost o operațiune ofensivă, ci a fost o operațiune defensivă pentru a împiedica grupările teroriste să procure arme și muniții avansate”, a mai spus al-Mismari.

El a criticat reprezentantul special al ONU pentru Libia, Ghassan Salame pentru că a declarat că atacul este o încălcare a acordului de încetare focului convenit la Berlin, fără a remarca faptul că sosirea unei nave cu arment din Turcia a fost, de asemenea, o încălcare.

"Atâta timp va continua să încalce angajamentul, așa cum a fost astăzi în portul Tripoli, este foarte greu de imaginat un dialog și o negociere între cele două părți", a spus Salame.

Guvernul Acordului Național (GNA) a declarat că trei civili au fost uciși și alți cinci răniți în atacul cu rachete. Jurnaliștilor prezenți în portul Tripoli le-au fost prezentate containere de transport care au fost deteriorate, unele au fost deschise pentru a arăta că nu conțin arme.

O imagine din satelit Maxar, făcută înainte de atac, arăta că aceleași containere fuseseră aranjate ca un perete din jurul unei părți a portului, într-un efort de a ascunde descărcarea încărcăturii de pe o altă navă de lângă cea atacată.

Vezi și: Mareşalul Khalifa Haftar s-a întâlnit la Moscova cu ministrul rus al Apărării

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel