Forțele mareșalului Haftar revendică atacul cu rachete asupra unei nave turcești în portul Tripoli

Eduard Pascu / 21 feb 2020 / 15:58

Facțiunea Armatei Naționale Libiene (LNA) condusă de mareșalul Khalifa Hatar a confirmat că a atacat în portul maritim Tripoli pe 18 februarie, o navă care livra arme turcești către Guvernul Acordului Național (GNA), transmite Jane.

"Atacul a vizat arme și muniții care au fost aduse în portul maritim de la Tripoli", a declarat purtătorul de cuvânt al LNA Ahmed al-Mismari în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi, la o zi după eveniment. „Aceasta nu a fost o operațiune ofensivă, ci a fost o operațiune defensivă pentru a împiedica grupările teroriste să procure arme și muniții avansate”, a mai spus al-Mismari.

El a criticat reprezentantul special al ONU pentru Libia, Ghassan Salame pentru că a declarat că atacul este o încălcare a acordului de încetare focului convenit la Berlin, fără a remarca faptul că sosirea unei nave cu arment din Turcia a fost, de asemenea, o încălcare.

"Atâta timp va continua să încalce angajamentul, așa cum a fost astăzi în portul Tripoli, este foarte greu de imaginat un dialog și o negociere între cele două părți", a spus Salame.

Guvernul Acordului Național (GNA) a declarat că trei civili au fost uciși și alți cinci răniți în atacul cu rachete. Jurnaliștilor prezenți în portul Tripoli le-au fost prezentate containere de transport care au fost deteriorate, unele au fost deschise pentru a arăta că nu conțin arme.

O imagine din satelit Maxar, făcută înainte de atac, arăta că aceleași containere fuseseră aranjate ca un perete din jurul unei părți a portului, într-un efort de a ascunde descărcarea încărcăturii de pe o altă navă de lângă cea atacată.

Vezi și: Mareşalul Khalifa Haftar s-a întâlnit la Moscova cu ministrul rus al Apărării

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy