Forțele irakiene Hashd al-Shaabi l-au numit pe Abdulaziz al-Mohammadawi noul lor lider

Eduard Pascu |
Data publicării:
Abdulaziz al-Mohammadawi Irak
Abdulaziz al-Mohammadawi Irak

În cadrul unei adunări Forțele irakiene Hashd al-Shaabi (de mobilizare populară) l-au numit vineri Abdulaziz al-Mohammadawi noul lor lider, transmite agenția Anadolu.

Al-Mohammadawi îi succedă fostului lider Abu Mahdi al-Muhandis, care a fost ucis într-un atac aerian american pe 3 ianuarie, care l-a ucis, de asemenea, pe comandantul iranian Qassem Soleimani, care era atunci șeful forțelor de elită a Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran.

"Liderii din Hashd al-Shaabi au convenit, în cadrul unei întâlniri, să-l aleagă pe comandantul Abdulaziz al-Mohammadawi, în calitate de șef de personal pentru succesul al-Muhandis", a declarat Abu Ali al-Basri, la TV.

Decizia va fi aprobată în următoarele zile de prim-ministrul Adel Abdul-Mahdi, potrivit al-Basri. Al-Mohammadawi este un membru de frunte al grupului irakian Hezbollah legat de Iran.

SUA acuză Hezbollah că a tras rachete asupra Ambasadei SUA din Bagdad și asupra bazelor militare care găzduiesc soldați americani.

Hashd al-Shaabi este un grup umbrelă de facțiuni șiite înarmate. Liderii unora dintre aceste grupuri sunt strâns afiliați Iranului. Grupul a fost subordonat oficial armatei irakiene.

Vezi și: Uciderea generalului iranian Soleimani: Liderul şiit Moqtada Sadr îşi reactivează temuta miliţie antiamericană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel