Forțele armate lituaniene au primit primele vehicule Vilkas destinate Brigăzii Mecanizate de Infanterie

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Forțele armate lituaniene au primit primele două vehicule Vilkas de luptă împotriva infanteriei, potrivit unui raport al Ministerului Apărării Naționale Republica Lituania.

La 25 iunie, primele două din cele 88 de IFV Vilkas (IFV Boxer) au fost livrate forțelor armate lituaniene. De asemenea, a adăugat că, după un an de testare intensă în zonele de instruire și centrele de testare din Germania și Olanda, a început producția în serie a vehiculelor de luptă de echipă pentru forțele armate lituaniene.

Vilkas IFV au fost fabricate de un producător german, ARTEC, în conformitate cu cerințele forțelor armate lituaniene. Vehiculele sunt echipate cu tunuri MK-44S de 30 mm fabricate în Israel și rachete antitanc "Spike LR", cât și alte echipamente specializate și sisteme electronice.

Primele VIlkas vor fi livrate batalionului lituanian Grand Duke Algirdas din Rukla pentru a efectua procedurile de testare și după aceea oferite oficial pentru a fi utilizate în forțele armate lituaniene.

Potrivit contractului în valoare de 385,6 milioane euro încheiat în 2016 de către Lituania, producătorul IFV ARTEC și Organizația pentru Cooperare Armată Comună (OCCAR), toate cele 88 de vehicule Vilkas vor fi livrate armatei lituaniene până la sfârșitul anului 2021. Se preconizează ca următaorele 15 Vilkas să fie livrate în Lituania până la sfârștul acestui an.

 (w670)

 

Combinația dintre puterea de foc montată pe Vilkas, manevrabilitatea acestuia cât și protecția echipajului îndeplinește cerințele forțelor armate lituaniene în ceea ce privește apărarea națională și misiunile internaționale. Vilkas-ul va fi folosit de Brigada Mecanică de Infanterie "Iron Wolf"  din cadrul Batalionul lituanian Grand Duke Algirdas Mecanizat de Infanterie și Batalionul Marii Ducese Birutė Uhlan.

Lituania, împreună cu Țările de Jos și Germania, face parte din programul de furnizare și întreținere IFV Boxer al Agenției NATO de Suport și Achiziție (NSPA). Programul cuprinde și asigurarea unei dotări logistice adecvate pentru vehiculele de luptă pentru infanterie cumpărate de Forțele Armate Lituaniene, posibilitatea de a utiliza piese de schimb IFV, depozite centrale și capacități de reparații pentru sistemele principale IFV, asistență tehnică și ingineri atunci când IFV-urile sunt operate de forțele armate lituaniene.

Forțele armate lituaniene au utilizat, de asemenea, două vehicule IFV Boxer fără sistemele de armament începând din 2017, în special pentru instruirea șoferilor militari. Pachetul inițial de asistență logistică în exploatare include piese de schimb, echipamente de suport și testare, documentație tehnică și de instruire, precum și echipament de instruire.

Pentru a păstra legătura cu istoria Lituaniei și cu tradițiile armatei lituaniene, producătorul IFV și Lituania au convenit că IFV-urile produse în conformitate cu cerințele Lituaniei ar fi denumite "Vilkas" în loc de "Boxer".

Vezi și: 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel