Forțele aeriene indiene comandă rachete anti-tanc fabricate de Rusia pentru 29 de milioane de dolari

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forțele aeriene indiene (IAF) au semnat un acord de 2 miliarde de rupii indiene, echivalentul a aproximativ 29 de milioane de dolari, cu Rusia pentru achiziționarea unui număr nedeclarat de rachete anti-tanc 9M120 Ataka (AT-9 'Spiral-2') pentru înarmarea flotei de elicoptere de atac cu două motoare Mi -25/35 "Hind".

Potrivit surselor oficiale, IAF a semnat un contract la sfârșitul lunii iunie cu agenția rusă de export, Rosoboronexport, pentru a achiziționa armele ghidate de precizie, livrările fiind programate să înceapă în cursul acestui an.

Aceștia au declarat că rachetele Ataka ar trebui să echipeze două escadroane IAF, cuprinzând 20 de elicoptere Mi-25/35, cele mai multe fiind desfășurate de-a lungul granițelor de nord și de vest ale Indiei cu Pakistanul. Fiecare dintre aceste elicoptere este capabil să transporte până la 8 rachete Ataka.

Nu au fost furnizate detalii cu privire la numărul de rachete comandate.

Surse militare au spus că tranzacția a fost semnată în temeiul Urgenței declarate în 2018, lege prin care cele trei servicii militare indiene pot face achiziții materiale "critice" de până la 5 miliarde de rupii de fiecare dată pentru a satisface nevoile operaționale "urgente".

În acest context, au declarat că această nouă prevedere financiară a fost invocată de IAF după ce Ministerul Apărării (MoD) s-a dovedit a nu avea succes în procurarea rachetelor, în ciuda anilor de negociere.

Achiziția se face în contextul în care primele patru elicoptere Boeing "AH-64E (I)" Apache Guardian din cele 22 comandate în 2015 în valoare de 139,5 miliarde rupii pentru a ajunge în India mai târziu în iulie. Apache-urile vor fi transportate de o aeronavă de transport C-17 Globemaster III a Forțelor Aeriene americane la baza Pathankot Air Force din nordul Indiei, aproape de granița Pakistanului, unde vor fi puse în funcțiune și vor completa escadrila IAF de elicoptere Mi-25/35.

Vezi și: Turcia primește în luna iulie primul lot de rachete rusești S-400

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel