Forțele Aeriene Franceze transportă pacienți în Germania. Nemții preiau și pacienți COVID-19 din Italia

Darius Muresan |
Data publicării:

Forţele Aeriene Franceze au transportat pacienţi cu COVID-19 în Germania pe calea aerului, a confirmat sâmbătă ministrul apărării, Florence Parly.

Radioteleviziunea FranceInfo, preluată de DPA și Agerpres, a informat că primii doi bolnavi de COVID-19 au fost deja trimişi de la Metz cu un elicopter Caiman. Estul Franţei, unde se află oraşul, este cel mai afectat de epidemie.

'Mulţumiri profunde prietenilor noştri germani pentru sprijin şi solidaritate', a scris Parly pe contul ei de Twitter.

Preşedintele Emmanuel Macron anunţase de miercuri o operaţiune militară în sprijinul spitalelor şi al serviciilor publice. În Franţa s-au înregistrat doar în spitale aproape 33.000 infecţii cu coronavirus şi aproape 2000 de morţi.

 

Germania va aduce și pacienți din Italia

 

Numărul deceselor în estul ţării este cu peste 37% peste nivelul dinaintea epidemiei. Aeronave, ambarcaţiuni şi un tren nou echipat pentru terapie intensivă au mutat pacienţi din zonele cele mai greu încercate în spitale cu capacitate mai mare.

Franţa a mai trimis în străinătate pacienţi cu coronavirus şi înaintea celor aeropurtaţi sâmbătă. Duminica trecută, preşedintele regiunii extinse de est, Jean Rottner, a mulţumit Elveţiei, Luxemburgului şi landurilor germane Renania-Palatinat, Saar şi Baden-Wuerttemberg pentru primirea mai multor bolnavi.

Germania urmează să aducă duminică cu un avion militar A310A MedEvac şase pacienţi în stare gravă din nordul Italiei, de la Bergamo, la Koln, de unde vor fi trimişi în diferite spitale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel