Fondul de relansare european post-pandemie | Franţa critică Germania şi alte state europene pentru ritmul lent de ratificare în UE

S.I. Catalin / 02 apr 2021 / 14:57
Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire
Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire

Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, a criticat vineri ritmul lent al unor ţări, printre care Germania, de ratificare a Fondului de relansare european post-pandemie, în valoare de 750 de miliarde de euro, o etapă indispensabilă pentru efectuarea plăţilor către toate statele membre ale Uniunii Europene (UE), informează AFP.

,,După cum constat, cavaleria americană soseşte la timp, banii sunt acolo, sunt în SUA", a declarat ministrul francez la postul CNews, făcând aluzie la serialul televizat Rintintin, în care "cavaleria soseşte întotdeauna la timp".

"Mi-ar fi plăcut ca şi cavaleria europeană să sosească la timp", a adăugat el, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la faptul că "instrumentul privind resursele proprii, cel care permite plata banilor europeni, nu a fost nici acum ratificat de (toate) cele 27 de state membre ale UE".

Bruno Le Maire a denunţat "state precum Germania, care pun termene suplimentare, în condiţiile în care Curtea Constituţională germană a fost sesizată să se pronunţe dacă aceşti bani trebuie sau nu deblocaţi".

"Eu le-am promis francezilor că banii europeni vor veni la începutul verii, începutul lui iulie. Îmi place să-mi ţin promisiunile şi mi-ar plăcea ca Europa să înţeleagă că nu putem aştepta pentru a dispune de aceşti bani, că procedurile trebuie accelerate şi că Istoria nu aşteaptă", a insistat el, potrivit Agerpres.

"Creşterea este acum, relansarea este acum, în 2022 şi 2023 va fi prea târziu, chinezii şi americanii ne vor fi depăşit", a subliniat ministrul francez.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy