Fondul de relansare european post-pandemie | Franţa critică Germania şi alte state europene pentru ritmul lent de ratificare în UE

S.I. Catalin |
Data publicării:
Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire
Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire

Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, a criticat vineri ritmul lent al unor ţări, printre care Germania, de ratificare a Fondului de relansare european post-pandemie, în valoare de 750 de miliarde de euro, o etapă indispensabilă pentru efectuarea plăţilor către toate statele membre ale Uniunii Europene (UE), informează AFP.

,,După cum constat, cavaleria americană soseşte la timp, banii sunt acolo, sunt în SUA", a declarat ministrul francez la postul CNews, făcând aluzie la serialul televizat Rintintin, în care "cavaleria soseşte întotdeauna la timp".

"Mi-ar fi plăcut ca şi cavaleria europeană să sosească la timp", a adăugat el, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la faptul că "instrumentul privind resursele proprii, cel care permite plata banilor europeni, nu a fost nici acum ratificat de (toate) cele 27 de state membre ale UE".

Bruno Le Maire a denunţat "state precum Germania, care pun termene suplimentare, în condiţiile în care Curtea Constituţională germană a fost sesizată să se pronunţe dacă aceşti bani trebuie sau nu deblocaţi".

"Eu le-am promis francezilor că banii europeni vor veni la începutul verii, începutul lui iulie. Îmi place să-mi ţin promisiunile şi mi-ar plăcea ca Europa să înţeleagă că nu putem aştepta pentru a dispune de aceşti bani, că procedurile trebuie accelerate şi că Istoria nu aşteaptă", a insistat el, potrivit Agerpres.

"Creşterea este acum, relansarea este acum, în 2022 şi 2023 va fi prea târziu, chinezii şi americanii ne vor fi depăşit", a subliniat ministrul francez.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel