Finanțatorul mercenarilor Wagner se teme de ofensiva ucraineană din Bakhmut și cere ajutorul ministrului rus al Apărării

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Omul de afaceri din Sankt Petersburg, proprietarul companiei militare private ruse Wagner, Evgheni Prigojin. Sursa foto: Occrp.org.
Omul de afaceri din Sankt Petersburg, proprietarul companiei militare private ruse Wagner, Evgheni Prigojin. Sursa foto: Occrp.org.

Evgheni Prigojin, finanțatorul Companiei Militare Private (PMC) Wagner Group, l-a informat pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, despre planurile armatei ucrainene de a lansa o ofensivă pe scară largă în apropiere de Bakhmut și a cerut ajutor.

,,Conform informațiilor disponibile la acest moment, inamicul intenționează să lanseze o ofensivă pe scară largă la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie și să efectueze atacuri care vizează ruperea flancurilor, cu scopul de a decupla unitățile PMC Wagner Group de forțele principale ale Forțelor Armate Ruse'', a precizat Evgheni Prigojin în scrisoarea adesata către Șoigu la 20 martie şi postată pe canalul său de Telegram.

,,Vă solicit să luați toate măsurile necesare pentru a împiedica izolarea PMC Wagner de forțele principale ale Forțelor Armate Ruse, ceea ce va avea efecte negative pentru "operațiunea militară specială" [termenul oficial folosit de ruși pentru a descrie războiul în curs de desfășurare cu Ucraina - n.r.].", a mai spus Prigojin, potrivit Ukrainska Pravda.

Prigozhin a mai scris că într-o anexă a scrisorii conținea despre "planul inamicului" și "propunerea de contramăsuri". Bucătarul lui Putin [Prigozhin - n.r.] s-a lăudat, de asemenea, cu faptul că unitățile Wagner ar controla aproximativ 70% din oraşul ucrainean Bakhmut și "continuă ofensiva pentru eliberarea completă a acestuia".

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a afirmat că forțele armate ucrainene distrug cele mai profesioniste unități rusești din orașul Bakhmut, iar forțele armate ucrainene fac progrese în anumite zone, dar a avut loc și o înaintare a rușilor pe front.

În comentarii separate publicate de un canal de știri regional pe Telegram, Prigojin a spus totuși că există o „probabilitate mare” ca orașul Belgorod, din sudul Rusiei, să fie una dintre țintele viitoarei ofensive ucrainene, postare prin care a aruncat și mai mult în derizoriu veridicitatea deținerii unui astfel de plan privind ofensiva ucraineană.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel