Fondatorul grupării de mercenari Wagner se plânge de lipsa muniției: Îmi mor oameni pe front. Dați-mi muniție!

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Compania privată de mercenari ruși Wagner Group. Foto: Portalul de propagandă pro-Kremlin RealTribune.ru
Compania privată de mercenari ruși Wagner Group. Foto: Portalul de propagandă pro-Kremlin RealTribune.ru

Evgheni Prigojin, fondatorul și proprietarul aşa-zisei companii militare private ruse (PMC) Wagner Group, a acuzat conducerea militară rusă (n.r. ministerul rus al apărării) că nu le pune şi la dispoziţia ''soldaţilor săi'' o parte din cantitatea de muniţie aflată în depozitele armatei ruse.

 

 

,,Nu pot să rezolv această problemă, în ciuda tuturor cunoștințelor mele, a relațiilor...Nimeni nu înțelege de unde provin aceste piedici, de unde provin procedurile de recepție. Nimeni nu știe cum se semnează anumite documente. Toată lumea dă din cap spunând: "Știi, Evgheni Viktorovici, ai o relație problematică acolo", arătând cu degetul în sus și dându-și ochii peste cap. "Așa că ar trebui să te duci și să-ți ceri scuze, iar apoi luptătorii tăi vor primi muniție", spune proprietarul aşa-zisei companii militare private ruse (PMC) Wagner Group, potrivit Ukrainska Pravda.

Potrivit lui Prigojin, de două ori mai mulți soldați ai Grupului Wagner și membri ai "altor unități militare" mor în fiecare zi în războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei din cauza lipsei de muniție.

,,Cererile sunt scrise în fiecare zi, conform reglementărilor convenite, sunt depuse la autoritățile competente. Dar, după aceea, nimeni nu știe cine trebuie să dea un răspuns și unde trebuie să meargă [trupele - n.r.]", s-a plâns proprietarul PMC Wagner.

Prigojin a mai declarat că cei care îi împiedică pe mercenarii săi să câștige războiul împotriva Ucrainei "lucrează pentru inamic, ajutându-l pe acesta să rupă coloana vertebrală a Rusiei".

"Nu învinovățesc pe nimeni și nu vreau să arăt nimic nimănui, spun doar: lăsați mofturile, principiile și dați-mi muniție'', a insistat Prigozhin, precizând, de asemenea, ca unii oficiali de la Moscova servesc ,,micul dejun, prânzul și cina din farfurii de aur'', iar copiii lor merg să se relaxeze în Dubai, totul în timp ce soldaţii ruşi mor pe front.

 

Prețul plătit de Wagner în Ucraina: Peste 30.000 de luptători, scoși din luptă

 

Forţele ruse încearcă de mai multe săptămâni să încercuiască Bahmut şi au reuşit să taie mai multe rute spre oraş, vitale pentru aprovizionarea trupelor ucrainene de la faţa locului.

Însă pierderile sunt uriașe: de la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, compania militară privată „Wagner” ar fi pierdut peste 30.000 de mercenari răniți și morți.

Purtătorul de cuvânt al securității naționale a Casei Albe, John Kirby, citat de CNN , spune că din cei peste 30.000 de „wagnerieni” aproximativ 9.000 au murit.

Potrivit oficialului american, de la jumătatea lunii decembrie au fost uciși 4-5 mii de luptători Wagner, majoritatea recrutați din închisori. 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel