Fisură în Grupul de la Vișegrad: Slovacia nu vrea să urmeze calea rusă a Ungariei. Ministrul de externe slovac l-a înjurat pe Orban

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Viktor Orban, sursă foto: Viktor Orban @OfficialFacebook
Viktor Orban, sursă foto: Viktor Orban @OfficialFacebook

Ministrul de externe slovac, Rastislav Kacer, l-a criticat aspru și chiar l-a înjurat pe Viktor Orbán pe pagina sa de socializare, deoarece, opunându-se ajutorului militar acordat Ucrainei, el crede că premierul ungar face jocurile preşedintelui rus Vladimir Putin, a informat publicaţia Új Szó .

 

 

Într-o amplă postare pe pagina sa de Facebook, ministrul de externe slovac scrie, printre altele, că ajutorul militar acordat Ucrainei este oferit din punct de vedere moral, deoarece rușii au invadat această ţară și ucid ucraineni. El subliniază că Uniunea Europeană este unită în sprijinirea Kievului. Ministrul slovac de externe a declarat că doar Ungaria stă deoparte. 

Káčer spune că poziția premierului ungar, potrivit căreia acesta nu este războiul nostru, este inacceptabilă din punct de vedere moral.

"În weekend, profetul din Carpați vorbea despre faptul că acesta nu este războiul nostru. Este 'doar un conflict militar între două state slave'. Ar fi trebuit să-i lăsăm în pace, să-i izolăm. Adică să-i lăsăm pe ruși să-i ucidă rapid pe ucraineni. Să nu-i lăsăm să se îngrijoreze. Cât de dezgustător. Cât de patetic. Cât de necreștin. Sfântul Martin de Tours (născut pe teritoriul de azi al Ungariei) ar fi murit de rușine pentru astfel de creștini", a scris ministrul slovac de Externe.

În postarea sa, ministrul slovac de externe amintește că Robert Fico, liderul partidului Smer, a vorbit recent în mod deschis despre faptul că împărtășește opiniile lui Orbán și că, dacă ar ajunge la putere, ar face același lucru ca și premierul ungar. Însă Káčer spune că nu dorește ca Slovacia să meargă pe aceeași cale ca și premierul ungar și nu vrea ca Bratislava să se alăture președintelui rus Vladimir Putin. El crede că acest lucru ar însemna căderea Slovaciei.

"Pentru colaboratorii lui Putin, și mai ales pentru ai noștri din Bazinul Carpatic și din munții Carpați, pentru toți cei care vor pace cu prețul distrugerii Ucrainei, am un singur mesaj", a spus diplomatul slovac, adăugând o înjurătură în limba rusă: "Duceți-vă naibii", scrie Káčer, citând o frază vulgară devenita celebra la începutul războiul din Ucraina.

Mesajul, scris cu litere chirilice de către ministrul slovac de externe, a fost răspunsul polițiștilor de frontieră ucraineni staționați pe Insula Șerpilor la apelul de capitulare lansat echipajul crucişătorului rus Moskva la 24 februarie 2022. Înseamnă: "Nava de război rusă, du-te dracului!".

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel