Finlanda nu impune restricții în ceea ce privește utilizarea de către Ucraina a armelor transferate

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Armata Ucrainei. Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Armata Ucrainei. Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Finlanda nu impune nicio restricție în ceea ce privește utilizarea de către Ucraina a armelor transferate. Ediția finlandeză a cotidianului Yle a relatat acest lucru cu referire la deciziile luate la nivelul conducerii Comisiei parlamentare pentru Apărare și la Ministerul finlandez al Apărării.

,,Din câte știu, Finlanda nu a impus astfel de restricții, iar Ucraina ar trebui să aibă dreptul de a folosi aceste arme împotriva țintelor militare de pe teritoriul rusesc", a declarat pentru Yle Jukka Kopra, președintele comisiei parlamentare finlandeze pentru apărare.

Acest lucru este permis deoarece Finlanda, cel puțin oficial, nu a furnizat Ucrainei arme care ar putea fi folosite pentru a lovi teritoriul rusesc. Cu toate acestea, în același timp, țara a furnizat vehicule blindate și alte arme care puteau fi folosite pentru a ataca teritoriul rusesc.

Mikko Savola, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, a declarat că armele finlandeze ar putea fi folosite pe teritoriul rusesc. Ministerul finlandez al Apărării a raportat că țara nu a impus nicio restricție în ceea ce privește utilizarea ajutorului trimis în Ucraina.

În același timp, Ministerul finlandez al Apărării și comisia parlamentară pentru apărare cer Germaniei să furnizeze Ucrainei rachete de croazieră Taurus.

,,Îndemn Germania să analizeze serios această problemă. Guvernul german știe că acestea ar face o mare diferență. Dacă vor să obțină un sprijin mai puternic pentru a ajuta Ucraina să câștige, îl pot oferi", a declarat ministrul Apărării, Antti Hakkanen.

La începutul lunii februarie, guvernul Finlandei a anunțat un alt pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care ar fi al 22-lea în ultimii doi ani.

Noul pachet de ajutor militar este în valoare de aproximativ 190 de milioane de euro. Valoarea totală a tuturor pachetelor de ajutor livrate de Finlanda către Ucraina de la începutul invaziei ruse este de 1,8 miliarde de euro.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel