Fifor despre planul construirii unei armate europene: Există un proiect

Vlad Manolache / 31 iul 2018 / 21:37

Discuțiile despre o armată proprie a Europei, dorită de Franța și Germania, se pare că sunt tot mai serioase. Ministrul Fifor susține că se discută inclusiv despre un buget.

 Există o inițiativă serioară de creare a unei armate europene care să concureze cu NATO. Acest subiect a fost vehiculat de multe ori, însă nu s-au făcut cunoscute detalii despre acest proiect care a fost pus pe hârtie de cele mai puternice țări europene. Ministrul Apărării Mihai Fifor susține că există discuții chiar despre un buget.

 "Se discută foarte mult"

"Există un proiect mai vechi, un proiect susținut și generat de cele două puteri europene, Franța și Germania, referitor la o armată europeană, referitor la un buget al apărării comun pentru această armată europeană. Se discută foarte mult despre fondul acesta erupean pentru apărare și poate fi accesat cu programe industriale și cu programe de cercetare în domeniul apărării, un lucru nou în peisaj. Deocamdată s-a vorbit despre 500 de milioane, dar este în creștere pentru că deja s-au centralizat primele proiecte foarte serioase."

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy