Fifor, deschiderea noului an şcolar. Unde va fi prezent

Ema Apostu |
Data publicării:

Ceremonii de deschidere a anului de învăţământ vor avea loc, luni, în colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri aparţinând Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit MApN, ceremoniile se vor desfăşura în prezenţa reprezentanţilor conducerii ministerului, a personalului instituţiilor militare de învăţământ, a părinţilor, a oficialităţilor administraţiilor publice locale şi a cadrelor militare în activitate, în rezervă şi în retragere.

În ceea ce priveşte Colegiul Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza" din Constanţa, ceremonia va avea loc la sediul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", de la ora 10,00, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, menţionează MApN. 120 de elevi sunt în clasele a IX-a, 36 - în clasele a X-a şi 47 - în clasele a XI-a.

La Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia ceremonia va începe de la ora 09,00, în prezenţa secretarului de stat Mircea Duşa, şeful Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale. Colegiul numără 440 de elevi, dintre care 120 în clasele a IX-a, informează sursa citată.

La Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, ceremonia va începe de la ora 09,00, în prezenţa secretarului de stat Nicolae Nasta, şeful Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului. Colegiul are 470 de elevi, dintre care 120 în clasele a IX-a.

La Colegiul Naţional Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova, ceremonia se va desfăşura începând cu ora 09,00, în prezenţa generalului-locotenent Adrian Tonea, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării. Aici învaţă 389 de elevi, dintre care 120 în clasele a IX-a, precizează MApN.

Vor mai avea loc ceremonii de deschidere la: Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc - ora 09,00 (colegiul are 474 de elevi, dintre care 120 în clasele a IX-a); Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" din Piteşti - ora 09,00; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene "Traian Vuia" de la Boboc - ora 09,30; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu" din Constanţa - ora 08,00.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel