Fiecare, după puteri: Lituania repară obuziere PzH 2000, avariate în Ucraina; Slovenia trimite încă un lot de arme - 28 de tancuri M-55S

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Al doilea obuzier Pzh 2000, purtând însemnele armatei maghiare. Sursa foto: Honvedelem.hu.
Al doilea obuzier Pzh 2000, purtând însemnele armatei maghiare. Sursa foto: Honvedelem.hu.

Autoritățile slovene și-au îndeplinit deja partea din acordul cu Germania: un lot de 28 de tancuri M-55S a ajuns deja în Ucraina, care vor fi transferate la nevoile Forțelor Armate.

De asemenea, Lituania va repara peste zece obuziere germane pentru Ucraina.

Sunt 28 de tancuri M-55S, pe care le-am promis în schimbul a 35 de camioane grele 8x8 și 5 cisterne de mare tonaj 8x8, pentru a forma un grup logistic la nivel de batalion ”, se spune în mesajul ministerului sloven al apărării.

Se știe că un lot de echipamente militare a fost depistat în gara Celje, situată în estul Sloveniei. Sub prelata neagră se aflau 28 de tancuri M-55S, care au fost scoase din rezerva armatei slovene, iar acum vor întări apărarea Ucrainei în război, raportează 24ur.

Captură video: Tancuri M-55S / 24ur

Totodată, Lituania a anunțat că va repara pentru armata ucraineană cel puțin 12 obuziere autopropulsate „PzH 2000”, de producție germană.

Până acum, au fost deja reparate două obuziere PzH 2000 și acestea se îndreaptă spre Ucraina, iar alte două au fost trimise în Lituania pentru reparații.

Lituania a trimis recent SUV-uri Toyota Land Cruiser blindate și alte echipamente armatei ucrainene, notează Slovoidilo.

 

”Programul Rabla pentru Tancuri”

 

Slovenia a convenit cu Germania o schemă de „schimb circular”, în urma căreia Ucraina primit cele 28 de tancuri M-55S modernizate.

Foto: Tanc T-55, MApN

În schimbul echipamentelor trimise în Ucraina, Germania urmează să furnizeze Sloveniei 40 de vehicule de transport, care vor servi și pentru protecție și salvare. Premierul Robert Golob și cancelarul german Olaf Scholz au încheiat acordul de în septembrie.

Ministerul Apărării al Sloveniei a confirmat că tancurile au fost predate cu succes Ucrainei.

Tancurile M-55S sunt vehicule de luptă cu șenile cu protecție dinamică și arme puternice, concepute pentru a distruge forța de muncă, vehiculele blindate și alte vehicule de luptă ale inamicului.

Până acum, Slovenia a trimis în Ucraina 35 de vehicule blindate amfibii BVP M80A , un vehicul de luptă de infanterie pe șenile fabricat din Iugoslavia, în anii 80. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel