Rusia ar fi pierdut deja în Ucraina peste 20 de generali într-un singur an, o situație neobișnuită

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Ocupant rus în timpul invadării neprovocate a Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Ocupant rus în timpul invadării neprovocate a Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Peste 20 de generali ruși ar fi murit deja în războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Potrivit unei analize, obținută de publicația Nikkei, care citează structurile de informații japoneze, prețul plătit de Armata rusă devine tot mai mare.

Japonia estimează, pe baza informațiilor colectate în cooperare cu SUA și Europa, că Rusia a pierdut până acum peste 20 de generali.

Generalul japonez în retragere Kiefumi Iwat, fost șef de stat major al Forțelor Terestre, a catalogat astfel de cifre „incredibil de ridicate”, și inevitabil afectează moralul forțelor armate ale Federației Ruse.

Eliminarea generalilor ruși a fost posibilă datorită informațiilor de care a dispus armata ucraineană, urmărind semnalele telefoanelor mobile. De asemenea, în unele cazuri, informațiile colectate de partizanii ucraineni din teritoriile ocupate au dus la eliminarea unor ofițeri superiori din Armata rusă.

„În cele două regiuni estice, pot exista informatori care transmit informații Ucrainei. Astfel de informații sunt de neprețuit”, spune unul dintre reprezentanții serviciilor secrete japoneze.

Potrivit Statului Major ucrainean, de la începutul invaziei pe scară largă, Rusia a pierdut peste 135.000 de oameni din rândul personalului său militar.

Ministerul britanic al apărării remarca faptul că, în ultimele zile, numărul combatanților ruși uciși zilnic a crescut până la un nivel întâlnit doar la începutul invaziei ruse, de la sfârșitul lui februarie 2022.

 

În prima lună de război au murit 5 generali ruși în Ucraina

 

De remarcat că încă din martie 2022, la o lună de la invazie, generalul american David Petraeus, fost șef al CIA, a explicat că numărul de generali uciși în doar trei săptămâni e foarte mare, un lucru neobișnuit, ajungând la concluzia că „dispozitivul rus de comandă și control nu funcționează”.

Petraeus spune că Ucraina a reușit să blocheze comunicațiile rușilor iar cele securizate nu funcționează nici ele. Generalul american a mai adăugat că armata rusă „fură literalmente telefoane de la civili pentru a comunica”.

Acesta e principalul motiv, în opinia fostului șef al CIA, pentru care lunetiștii ucraineni au reușit să elimine un număr atât de mare de generali ruși.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel