Federația Rusă a încheiat dislocarea contingentului de menținere a păcii în Nagorno-Karabah

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat, pe 20.11.2020, că Federația Rusă a încheiat dislocarea contingentului de menținere a păcii în Nagorno-Karabah, unde au fost transportați 1.960 de militari.

,,Contingentul rus de menținere a păcii a finalizat dislocarea pe teritoriul Nagorno-Karabah și a trecut la îndeplinirea misiunilor încredințate. Subunitățile Brigăzii 15 Infanterie Moto, care au fost pregătite și transportate în zona de conflict, reprezintă baza forțelor de menținere a păcii. În total au fost efectuate 250 de zboruri ale avioanelor militare de transport, care au deplasat în zonă 1.960 de militari și 552 de mijloace tehnice”, a declarat Șoigu în timpul unei consfătuiri cu președintele rus, Vladimir Putin.

Citeşte şi: Frontul din Karabah | Forţe ruse de menţinere a păcii, cât pentru o invazie militară

Potrivit precizărilor ministrului, contingentul rus de menținere a păcii controlează integral Nagorno-Karabah, precum și coridorul Lachin.

,,Misiunea în continuare a contingentului rus constă în asigurarea respectării regimului de încetare a focului din cele 23 de posturi de observare. Pentru conducerea operațiunii de menținere a păcii, a fost implementat un sistem de comandă și conducere pentru a răspunde prompt la schimbările situației. Statul Major General a organizat interacțiunea și a stabilit canale directe de comunicare cu departamentele militare din Azerbaidjan și Armenia”, a adăugat Șoigu.

Potrivit hărților prezentate de Ministerul rus al Apărării, forțele de menținere a păcii ruse din Nagorno-Karabah sunt desfășurate în zonele de responsabilitate Sud și Nord. Prima include, în special, teritoriile adiacente așezărilor Stepanakert, Agdam și coridorul Lachin. A doua acoperă partea de nord, unde se află regiunile Terter și Aghdam, precum și localitatea Mardakert.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel