Federația Rusă a încheiat dislocarea contingentului de menținere a păcii în Nagorno-Karabah

Ionel Copcea / 20 noi 2020 / 21:56

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat, pe 20.11.2020, că Federația Rusă a încheiat dislocarea contingentului de menținere a păcii în Nagorno-Karabah, unde au fost transportați 1.960 de militari.

,,Contingentul rus de menținere a păcii a finalizat dislocarea pe teritoriul Nagorno-Karabah și a trecut la îndeplinirea misiunilor încredințate. Subunitățile Brigăzii 15 Infanterie Moto, care au fost pregătite și transportate în zona de conflict, reprezintă baza forțelor de menținere a păcii. În total au fost efectuate 250 de zboruri ale avioanelor militare de transport, care au deplasat în zonă 1.960 de militari și 552 de mijloace tehnice”, a declarat Șoigu în timpul unei consfătuiri cu președintele rus, Vladimir Putin.

Citeşte şi: Frontul din Karabah | Forţe ruse de menţinere a păcii, cât pentru o invazie militară

Potrivit precizărilor ministrului, contingentul rus de menținere a păcii controlează integral Nagorno-Karabah, precum și coridorul Lachin.

,,Misiunea în continuare a contingentului rus constă în asigurarea respectării regimului de încetare a focului din cele 23 de posturi de observare. Pentru conducerea operațiunii de menținere a păcii, a fost implementat un sistem de comandă și conducere pentru a răspunde prompt la schimbările situației. Statul Major General a organizat interacțiunea și a stabilit canale directe de comunicare cu departamentele militare din Azerbaidjan și Armenia”, a adăugat Șoigu.

Potrivit hărților prezentate de Ministerul rus al Apărării, forțele de menținere a păcii ruse din Nagorno-Karabah sunt desfășurate în zonele de responsabilitate Sud și Nord. Prima include, în special, teritoriile adiacente așezărilor Stepanakert, Agdam și coridorul Lachin. A doua acoperă partea de nord, unde se află regiunile Terter și Aghdam, precum și localitatea Mardakert.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy