FBI percheziționează casa lui Biden din Delaware, în cazul documentelor clasificate

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliția federală au efectuat o percheziție miercuri la casa de vacanță a președintelui Joe Biden din Rehoboth, Delaware, ca parte a anchetei lor în curs de desfășurare cu privire la manipularea documentelor clasificate, scrie Politico.

Percheziția face parte dintr-o investigație specială privind manipularea de către Biden a materialelor clasificate găsite în noiembrie la biroul său din Washington, dar și în decembrie și ianuarie la domiciliul său din Wilmington, relatează Politico.

La sfârșitul lunii ianuarie, o percheziție de 13 ore a casei lui Biden a recuperat alte documente clasificate, datând din mandatele de vicepreşedinte şi de senator ale lui Joe Biden.

”Am fost de acord să cooperăm”, a declarat avocatul personal al lui Biden, Bob Bauer.

Mai multe informaţii vor fi făcute publice după încheierea percheziţiei, a adăugat avocatul preşedintelui.

Cea mai recentă căutare are loc în momentul în care investigatorul special din anchetă, Robert Hur, își începe oficial munca în acest caz.

Există, de asemenea, o anchetă separată derulată de un procuror special, privind depozitarea de către fostul președinte Donald Trump a unui lot mult mai mare de documente clasificate la clubul său privat Mar-a-Lago din Florida. Documente clasificate au fost găsite și în casa fostului său vicepreședinte, Mike Pence.

Între timp, Arhivele Naționale ar fi cerut tuturor foștilor președinți și vicepreședinți ai SUA să caute în evidențele lor personale documente clasificate sau alte materiale prezidențiale care ar fi trebuit să fie predate când aceștia au părăsit funcția.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel