Fâşia Gaza. Un nou raid aerian anti Hamas

Sebastian Florea |
Data publicării:

Israelul a atacat aerian mişcarea Hamas în Fâşia Gaza.

Israelul a efectuat un atac aerian luni în Fâşia Gaza împotriva unei poziţii a Hamas, mişcarea islamistă care deţine controlul asupra acestui teritoriu palestinian, ca răspuns la violenţele de la frontiera sa, a informat armata israeliană, citată de AFP.

De partea palestiniană, nu au fost anunţate deocamdată victime sau pagube materiale. Potrivit forţelor militare israeliene, doi palestinieni au distrus luni bariera de securitate de-a lungul frontierei, în sudul Fâşiei Gaza, cu ajutorul unui dispozitiv exploziv. Ca reacţie, un avion israelian a tras în direcţia unei poziţii a Hamas din sudul enclavei, a adăugat armata, fără să ofere detalii.

Duminică, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a ameninţat că va da o 'lovitură foarte dureroasă' mişcării Hamas, ca urmare a recrudescenţei violenţelor în Fâşia Gaza. Vineri, statul evreu a suspendat livrările de păcură după o serie de altercaţii de-a lungul frontierei ce separă Fâşia Gaza de Israel, care au costat viaţa a şapte palestinieni. Livrările de combustibil, vitale pentru producţia de electricitate din Fâşia Gaza, aveau ca scop diminuarea tensiunilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din acest teritoriu palestinian supus de peste zece ani unei stricte blocade israeliene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel