Fâşia Gaza: Demisia preşedintelui Comisiei de anchetă a ONU

Sebastian Florea / 23 aug 2018 / 08:07

Preşedintele Comisiei de anchetă a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului asupra violenţelor din Fâşia Gaza, profesorul american David Crane, a demisionat din 'motive personale', a anunţat miercuri Consiliul, transmite AFP.

Ambasadorul sloven Vojislav Suc, care prezidează în prezent Consiliului pentru Drepturile Omului (CDO), i-a acceptat demisia şi urmează să numească un nou preşedinte al Comisiei, alcătuită, de asemenea, din Sara Hossain (Bangladesh) şi Kaari Betty Murungi (Kenya), potrivit unui comunicat oficial.

Fost procuror-şef al Tribunalului special privind Sierra Leone, David Crane a fost numit la 25 iulie pentru a ancheta asupra violenţelor petrecute din luna martie în Fâşia Gaza unde cel puţin 171 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene. Comisia de anchetă a fost înfiinţată la 18 mai după o rezoluţie a CDO al Naţiunilor Unite, împotriva poziţiei SUA care s-au retras luna următoare din Consiliu, pe care l-au numit 'o cloacă' antiisraeliană.

Comisia de anchetă este aşteptată să îşi prezinte raportul final în martie 2019. CDO a fost creat în 2006 pentru a promova şi a proteja drepturile omului în întreaga lume, dar rapoartele sale au contrazis frecvent priorităţile americane.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy