Fâşia Gaza: Demisia preşedintelui Comisiei de anchetă a ONU

Sebastian Florea / 23 aug 2018 / 08:07

Preşedintele Comisiei de anchetă a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului asupra violenţelor din Fâşia Gaza, profesorul american David Crane, a demisionat din 'motive personale', a anunţat miercuri Consiliul, transmite AFP.

Ambasadorul sloven Vojislav Suc, care prezidează în prezent Consiliului pentru Drepturile Omului (CDO), i-a acceptat demisia şi urmează să numească un nou preşedinte al Comisiei, alcătuită, de asemenea, din Sara Hossain (Bangladesh) şi Kaari Betty Murungi (Kenya), potrivit unui comunicat oficial.

Fost procuror-şef al Tribunalului special privind Sierra Leone, David Crane a fost numit la 25 iulie pentru a ancheta asupra violenţelor petrecute din luna martie în Fâşia Gaza unde cel puţin 171 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene. Comisia de anchetă a fost înfiinţată la 18 mai după o rezoluţie a CDO al Naţiunilor Unite, împotriva poziţiei SUA care s-au retras luna următoare din Consiliu, pe care l-au numit 'o cloacă' antiisraeliană.

Comisia de anchetă este aşteptată să îşi prezinte raportul final în martie 2019. CDO a fost creat în 2006 pentru a promova şi a proteja drepturile omului în întreaga lume, dar rapoartele sale au contrazis frecvent priorităţile americane.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
Se încarcă...

până la

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.26