Fără tancuri Leopard 2 și Patriot germane în Ucraina. Germania va acorda mai mult sprijin, dar nu tancuri sau alte arme față de cele oferite deja

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Tancuri germane Leopard 2, foto: Bundeswehr
Tancuri germane Leopard 2, foto: Bundeswehr

Berlinul va oferi mai mult sprijin militar Ucrainei, dar acesta va fi limitat la același tip de armament  care a fost deja livrat până acum, a declarat luni un purtător de cuvânt al guvernului.

Vorbind cu reporterii la Berlin, purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Hebestreit, a anunțat că Germania a promis armament suplimentar Ucrainei.

Cu toate acestea, nu există „modificări calitative” în ceea ce privește tipurile de arme pe care le va furniza Berlinul, a adăugat acesta. În schimb, noile transporturi ar trebui să fie „în conformitate cu ceea ce Germania a livrat deja de la începutul războiului”.

Prin urmare, guvernul de la Berlin se menține la linia sa de a nu furniza tancuri, în pofida apelurilor repetate ale Kievului. Există însă semne că guvernul german de coaliție ar putea să depășească acest prag în viitor.

„Avem o decizie aproape unanimă din partea congresului partidului nostru, care spune că ne-am putea gândi să facem mai mult”, a declarat luni șeful Partidului Verzilor, Omid Nouripour, întrebat de reporteri despre anunțul lui Hebestreit.

„Faptul că noi [în cadrul coaliției] avem opinii diferite din când în când este bine cunoscut”, a adăugat el.

 

Ucraina a cerut nu doar tancuri Leopard 2, dar și sisteme Patriot

 

Între timp, premierul ucrainean Denys Schmyhal a cerut livrarea de sisteme de apărare aeriană Patriot și alte soluții de înaltă tehnologie de apărare antiaeriană după cele mai recente atacuri aeriene rusești.

În urmă cu doar câteva zile, informațiile din Germania indicau că Berlinul ar fi spart gheața și că sisteme de ultimă generație Skynex, capabile să distrugă roiuri de drone, ar putea ajunge pe frontul din Ucraina.

În prezent, Germania se pregătește să desfășoare sistemele de apărare antiaerian Patriot în Polonia, după incidentul de luna trecută în care ce o rachetă rătăcită a ucis două persoane în apropierea graniței cu Ucraina.

Polonia sugerase inițial că va renunța la acest ajutor pentru ca sistemele să fie dislocate în Ucraina, dar Germania a refuzat să-și dea acordu pentru o astfel de variantă de sprijin al Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel