Face Ungaria jocurile Rusiei? Budapesta nu va permite tranzitul de arme letale spre Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sură foto: Peter Szijjarto - Official Facebook
Sură foto: Peter Szijjarto - Official Facebook

Ungaria nu va trimite trupe sau armament în Ucraina şi nu va autoriza ca teritoriul său să fie tranzitat de arme letale, pentru a menţine securitatea în ţară, a precizat ministrul de externe Peter Szijjarto, în timpul unei vizite în Kosovo, transmite Reuters.

'Motivul luării acestei decizii este acela că astfel de transporturi ar putea deveni ţinte ale unor acţiuni militare ostile şi (...) noi trebuie să asigurăm securitatea Ungariei (...) şi că nu vom fi atraşi în acest război', a declarat Szijjarto după întrevederea cu ministrul de externe al Kosovo, Donika Gervalla.

Aproape toate statele membre U.E şi NATO încearcă să sprijine Ucraina în faţa agresiunii militare ruse, nu mai Ucraina se opune vehement. Putem înţelege, sub o formă sau alta, că Ungaria nu vrea să trimită arme. Dar, nici să permită tranzitul pe teritoriul său nu poate?

 

Ungaria refuză să vină în sprijinul Ucrainei

 

Amintim că, premierul ungar Viktor Orban a declarat duminică că interesul Ungariei este să stea deoparte în ceea ce priveşte conflictul armat dintre Ucraina şi Rusia.

Viktor Orban a insistat să precizeze că ţara să nu va trimite armament vecinului său ucrainean, dar îi va ajuta pe toţi refugiaţii care vin din această ţară, precizează Reuters.

Şeful executivului de la Budapesta a declarat la televiziunea de stat că guvernul său se va concentra pe interesele Ungariei şi va lua decizii care "ne permit să stăm în afara acestui conflict şi totodată nu ar trebui să existe sancţiuni pentru care să trebuiască să plătim preţul în cele din urmă, chiar dacă rămânem în afara conflictului".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel