Fâșia Gaza: Israel, bombardament în această dimineață

Ema Apostu |
Data publicării:

Forţele armate israeliene au bombardat marţi mai multe obiective din nordul Fâşiei Gaza ale mişcării palestiniene Hamas, transmite dpa. 

Avioanele israeliene au lovit 11 ţinte ale Hamas din nordul enclavei palestiniene, în timp ce tancurile au ţintit două poziţii ale mişcării palestiniene, potrivit armatei israeliene. 

''Forţele de apărare israeliene (IDF) vor continua să acţioneze cu hotărâre pentru a împiedica atacuri teroriste în masă orchestrate în mare măsură de organizaţia teroristă Hamas. Toate activităţile teroriste vor primi un răspuns dur'', menţionează armata israeliană într-un comunicat. 

Palestinienii marchează marţi 'Catastrofa' ('Nakba', în limba arabă), aşa cum consideră ei că a reprezentat-o crearea statului Israel în urmă cu 70 de ani. Este de aşteptat ca marţi să aibă loc proteste ale palestinienilor şi în Cisiordania. 

I-au respins pe palestinieni 

Cel puţin 110 de palestinieni au fost ucişi în ultimele şase săptămâni, dintre care 58 numai în cursul zilei de luni 14 mai, în timpul demonstraţiilor care au precedat ziua marcării 'Nakba'. Protestatarii palestinieni, majoritatea tineri, cer încetarea blocadei impuse de Israel asupra Fâşiei Gaza şi retragerea coloniştilor evrei din teritoriile ocupate. 

În urma violenţelor produse luni la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a cerut trei zile de doliu şi o grevă generală în teritoriile palestiniene, denunţând încă o dată decizia SUA de mutare a ambasadei americane la Ierusalim. 

Armata israeliană şi-a justificat acţiunile de luni de la frontiera cu Fâşia Gaza afirmând că soldaţii săi au urmat 'procedurile operaţionale standard' pentru a-i respinge pe palestinienii care au încercat să treacă de bariera de securitate, relatează Agerpres. 

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel