Fâșia Gaza. Adolescent palestinian, ucis la bariera de securitate

Bogdan Cotiga |
Data publicării:

Un adolescent palestinian a fost ucis vineri de tiruri israeliene în cursul unor confruntări produse de-a lungul barierei de securitate între Fâşia Gaza şi Israel, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, controlată de mişcarea islamistă Hamas.

Palestinianul, un tânăr de 17 ani, identificat sub numele de Bilal Mustafa Khafaja, a fost ucis de gloanţe în timpul ciocnirilor produse la est de Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, a precizat acelaşi minister. Fâşia Gaza este scena unor manifestaţii din 30 martie de-a lungul barierei de securitate, la care participanţii cer ridicarea blocadei impuse de Israel enclavei şi dreptul palestinienilor de a se întoarce la casele lor după ce au fost izgoniţi sau au fugit de pe pământul lor la crearea statului Israel în 1948.

174 de victime din martie

Această nouă victimă ridică la 174 numărul palestinienilor din Gaza ucişi de tiruri israeliene din 30 martie şi până acum. De partea israeliană, un singur soldat şi-a pierdut viaţa în cursul acestor violenţe. Fâşia Gaza, o enclavă între Israel, Egipt şi Marea Mediterană, este supusă de mai mult de zece ani de către israelieni unei blocade terestre şi maritime stricte. Cei aproximativ două milioane de locuitori din Fâşia Gaza depind de ajutoare străine. Acest teritoriu palestinian este controlat din 2007 de către mişcarea islamistă palestiniană Hamas, considerată grupare teroristă de către Israel. Cele două tabere s-au confruntat în trei războaie începând cu 2008.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel