F-35: Singapore, interesată și ea să achiziționeze avioanele SUA

Darius Muresan |
Data publicării:

Lockheed Martin pare să fi obținut un nou succes privind exportul avioanelor F-35 Lightning II.

Singapore a anunțat că inteționează să achiziționeze avioane F-35. Acestea ar urma să înlocuiască vechile aparate F-16 deținute de micuțul stat.

Într-un anunț al Ministerul de Apărare din Singapore se precizează că s-a luat această decizie ca urmare a finalizării unei evaluări tehnice realizate împreună cu Agenția pentru Știință și Tehnologia Apărării din Asia de Sud-Est.

Ministerul a adăugat că "evaluarea tehnică a concluzionat” că Singapore ar trebui să achiziționeze întâi un număr mic de avioane F-35, pentru o evaluare completă, informează Defense News. Nu s-a precizat însă și numărul aparatelor F-35 care vor fi achiziționate.

Potrivit sursei citate, Singapore va discuta în continuare detaliile tranzacției cu Statele Unite înainte de a confirma decizia privind achiziționarea avioanelor F-35.

Ministrul Apărării din Singapore a precizat totodată că aparatele F-16 pe care țara sa le deține vor ieși din uz în jurul anului 2030. Singapore este un partener al Statelor Unite în domeniul securității și și-a prezentat interesul față de F-35 încă din 2013.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel