F-35: Singapore, interesată și ea să achiziționeze avioanele SUA

Darius Muresan / 22 ian 2019 / 18:30

Lockheed Martin pare să fi obținut un nou succes privind exportul avioanelor F-35 Lightning II.

Singapore a anunțat că inteționează să achiziționeze avioane F-35. Acestea ar urma să înlocuiască vechile aparate F-16 deținute de micuțul stat.

Într-un anunț al Ministerul de Apărare din Singapore se precizează că s-a luat această decizie ca urmare a finalizării unei evaluări tehnice realizate împreună cu Agenția pentru Știință și Tehnologia Apărării din Asia de Sud-Est.

Ministerul a adăugat că "evaluarea tehnică a concluzionat” că Singapore ar trebui să achiziționeze întâi un număr mic de avioane F-35, pentru o evaluare completă, informează Defense News. Nu s-a precizat însă și numărul aparatelor F-35 care vor fi achiziționate.

Potrivit sursei citate, Singapore va discuta în continuare detaliile tranzacției cu Statele Unite înainte de a confirma decizia privind achiziționarea avioanelor F-35.

Ministrul Apărării din Singapore a precizat totodată că aparatele F-16 pe care țara sa le deține vor ieși din uz în jurul anului 2030. Singapore este un partener al Statelor Unite în domeniul securității și și-a prezentat interesul față de F-35 încă din 2013.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy