F-35: Marea Britanie, noi achiziții de la Lockheed Martin

Darius Muresan |
Data publicării:

Marea Britanie va achiziționa încă 17 avioane Lockheed Martin F-35. 

Gavin Williamson, ministrul britanic al Apărării, a anunțat că Marea Britanie va achiziționa încă 17 avioane F-35. Acestea urmează să fie livrate între 2020 și 2022, informează janes.com. Astfel, la finalul anului 2022, Marea Britanie ar urma să aibă 35 de aparate F-35. 

În luna trecută a acestui an, și Belgia a anunțat că a ales avioanele de luptă F-35, produse de americanii de la Lockheed Martin, în detrimentul Eurofighter Typhoon.

Lansat la începutul anilor 1990, F-35 este cel mai scump program de înarmare din istoria militară americană, cu un cost total estimat pentru Pentagon de aproape 400 de miliarde de dolari, obiectivul fiind producerea a aproape 2.500 de aparate în deceniile următoare. Incluzând mentenanţa, costul total al lui F-35 este evaluat la 1.500 miliarde de dolari pentru toată durata programului, până în 2070.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel