F-35 și coronavirusul. SUA spun că producția programului nu e încă afectată de pandemia de COVID-19

Tudor Curtifan / 12 Martie 2020 / 14:35

În contextul în care F-35 este un program la nivel global, nu puțină lume s-a întrebat dacă procesul de producție a fost afectat în urma restricțiilor impuse pentru combaterea noului coronavirus.

Decizia Guvernului de la Roma de a instaura carantină pe tot teritoriul Italiei nu a afectat producția pieselor pentru programul F-35 Foint Strike Fighter, în nordul peninsulei, transmite Lockheed Martin.

Defense News notează că Pentagonul monitorizează potențialul impact pe care măsurile luate la nivel global pentru combaterea pandemiei de COVID-19 l-ar putea avea asupra programului F-35.

Totodată, David Norquist, secretar adjunct în cadrul Departamentului Apărării, a precizat Congresului american că până în prezent nu a existat decât o „mică perturbare” a programului, dar momentan nu există nicio problemă.

Acesta a adăugat că SUA urmăresc cu preocupare extinderea pandemiei și măsurile luate pentru combaterea ei.

Purtătorul de cuvânt al Lockheed Marin, Brett Ashworth, a declarat și el sursei citate că angajații companiei continuă să lucreze în nordul Italiei. Cu toate acestea, din măsuri de precauție, orice angajat care are simptome de COVID-19 sau a intrat în contact cu o persoană infectată, fie lucrează de acasă fie ajunge în carantină.

La începutul acestei luni, Ellen Lord, subsecretar în cadrul Departamentului Apărării, a anunțat că angajații Lockheed Martin din Italia și Japonia au fost sfătuiți să lucreze de acasă timp de o săptămână.

Astfel, în prezent, producția F-35 se desfășoară normal.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy