Explozii pe un aeroport din Belarus unde e dislocată aviația rusă. Cel puțin un avion A-50 (AWACS) rusesc - grav avariat

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion de tip A-50 AWACS (avertizare timpurie) rusesc. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Avion de tip A-50 AWACS (avertizare timpurie) rusesc. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Grupul de monitorizare Belarusian Hajun Project a informat pe contul său de Twitter că, potrivit locuitorilor locali, în dimineața zilei de 26.02.2023, între orele 08:00-09:30 (ora Minskului), în zona aerodromului Machulishchi din Regiunea Minsk s-au auzit două explozii puternice.

Locația exactă și cauzele exploziilor nu sunt cunoscute deocamdată. Potrivit unor alte surse, o altă explozie a fost auzită și în cursul nopții.

Ulterior, reprezentanții BYPOL din Republica Belarus au confirmat faptul că cele două explozii din cursul dimineții au avut loc chiar pe aerodromul din Machulishchi. În urma acestora, un avion militar de transport aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse și mai multe pluguri de zăpadă au fost avariate.

Localnicii din zonă au declarat că au văzut o mulțime de militari și poliție rutieră, care verifică toate mașinile care trec pe lângă aerodrom.

 

În incident a fost grav avariat și un A-50 rusesc - avion de tip AWACS

 

2. Avion de t... (a-50-avion-awacs_44910500.jpg)

Avion de tip A-50 AWACS (avertizare timpurie) rusesc. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Atât Belarusian Hajun Project, cât și BYPOL au confirmat în cele din urmă că a fost avariat și un avion AWACS (avertizare timpurie) de tip A-50U din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. Potrivit BYPOL, părțile frontale și centrale ale aeronavei, avionica și antena radar au fost avariate.

“Daunele sunt grave, iar avionul cu siguranță nu va mai zbura nicăieri. Accidentul s-a produs în timp ce plugurile de zăpadă lucrau în apropierea aeronavei. [...] Partizanii belaruși sunt consecvenți în alungarea fasciștilor de pe pământul lor”, au scris reprezentanții BYPOL pe Twitter.

Comentariul autorului: De la începutul operației militare speciale din Ucraina, Rusia a dislocat pe aerodromul Machulishchi din Republica Belarus, în mai multe rânduri, atât avioane AWACS (avertizare timpurie) de tip A-50U, cât și aeronave MiG-31K, purtătoare de rachete hipersonice Kinzhal.

3. -imagine fara descriere- (foto-1_63615000.jpg)

În prezent, pe aerodrom, pe lângă aeronava A-50U se află și trei avioane MiG- 31K. Despre soarta acestora din urmă nu sunt cunoscute niciun fel de detalii.

Avioanele rusești de la Machulishchi erau ridicate în aer aproape zilnic, fiind escortate de avioane de vânătoare rusești și belaruse de tip Su-30SM de pe aerodromul din Baranovichi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel