Explozie majoră în strâmtoarea Kerci. Podul din Crimeea este în flăcări

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Podul Kerci, lovit prima dată în octombrie 2022 / Captură foto: Canalul Telegram Știri Varlamov
Podul Kerci, lovit prima dată în octombrie 2022 / Captură foto: Canalul Telegram Știri Varlamov

Există un incendiu puternic pe artera de cale ferată a podului din Crimeea.

UPDATE, ora 8.50: Purtătorul de cuvânt al administrației regionale Odesa, Serhii Brantuk scrie că „autoritățile din Crimeea” au anunțat că traversarea strâmtorii se va efectua cu feribotul, relatează Unian.

UPDATE, ora 9.30: Incendiul de pe podul din Crimeea a fost provocat de o maşină-capcană, susţin autorităţile ruse, fiind afectată porţiunea rutieră a podului, susţine Comitetul naţional antiterorist rus, citat de agenţiile de presă ruse, arată Agerpres.

***

Un incendiu a izbucnit pe podul din Crimeea, care face legătura între Rusia și peninsula ocupată de aceasta. Mass-media de propagandă rusă a raportat că ardea o „cisternă cu combustibil” transportată pe calea ferată.

Accesul persoanelor pe pod a fost interzis. Direcția de drumuri Taman a informat RIA Novosti că traficul pe pod a fost suspendat.

 

"Momentan, cisterna de combustibil este în flăcări. Aşteptăm informaţii oficiale!", a relatat Serhii Bratchuk, pe canalul său de Telegram.

Martorii oculari din Kerci au confirmat pentru Pravda faptul că a avut loc un incendiu puternic. Ziarul a publicat fotografii care arată un incendiu puternic și o coloană de fum. Videoclipurile sunt postate pe rețelele de socializare.

Pe filmulețul care circulă pe rețea se vede că incendiul a cuprins porțiunea de cale ferată a podului, iar autostrada a fost și ea avariată semnificativ.

Propagandistii de la RIA Novosti, referindu-se la " autoritatile" ocupante din Crimeea, scriu că structura podului nu ar fi fost afectată. 

În Crimeea ocupată, de la începutul lunii august, au existat rapoarte regulate despre explozii și incendii la instalațiile militare, capturate de trupele ruse. În unele cazuri, au fost înregistrate pierderi grave ale armatei ruse.

Știrea se actualizează

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel