Explozie la o fabrică de explozibili din Rusia. Cel puțin șase persoane au fost ucise

Explozibil - Amonit / Sursa foto: site-ul promsintez
Explozibil - Amonit / Sursa foto: site-ul promsintez

Presa rusă a relatat despre explozia de la sediul companiei Promsintez, precizând că incidentul s-a produs în timpul demontării conductei tehnice prin care a fost furnizat fabricii cu azot.

Cel puțin șase persoane au fost ucise și alte două au fost rănite într-o explozie la o fabrică de explozibili din orașul Chapayevsk din regiunea Samara. 

„În Chapayevsk, a avut loc o explozie la fabrica Promsintez, șase persoane au fost ucise și alte două au fost rănite”, a informat Tass, adăugând că în urma exploziei nu a izbucnit niciun incendiu.

Promsintez este unul dintre cei mai mari producători de explozibili industriali din Rusia și țările post-sovietice. Fabrica este un angajator cheie în orașul Chapayevsk, având aproximativ 1.300 de angajați, a remarcat site-ul rus de opoziție Meduza.

Compania produce o varietate de explozibili destinate lucrărilor deschise și subterane în industria minieră. Veniturile companiei au fost în 2022 cu 40% mai mari decât în anul precedent în timp ce profitul a crescut de șapte ori.

Rusia a suferit deja mai multe explozii majore în fabrici de explozivi și praf de pușcă în acest an, de exemplu, la sfârșitul lunii iunie, patru persoane au murit după o explozie la o fabrică de praf de pușcă din Kotovsk, în centrul Rusiei. Potrivit autorităților locale, cea mai mare fabrică de praf de pușcă din Rusia nici nu a suspendat producția și a continuat să funcționeze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel