Explozia de la sediul FSB, calificată de Rusia ca atac terorist (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Comisia de Investigații a Rusiei (SKR) a anunțat că atacatorul suspectat de plasarea unei bombe la sediul FSB din Arhanghelsk, oraş din nordul Rusiei, este un tânăr de 17 ani.

Potrivit SKR, citat de Pagina de Rusia, bombă artizanală a fost plasată în vestibulul sediului FSB și declanșată de un tânăr a cărui identitatea a fost stabilită.

Cu câteva minute înainte de explozie, pe unul dintre chat-urile reţelei sociale Telegram a apărut o postare semnată de Valerian Panov, în care acesta își anunța intenția de a comite un atac terorist împotriva FSB Arhanghelsk, Potrivit pagina de Rusia.

Tânărul își motivează gestul de faptul că FSB „fabrică dosare și torturează oamenii”.

Ca rezultat a exploziei care a avut loc pe 31 octombrie la sediul FSB din centrul orașului Arhanghelsk, o persoană a fost ucisă. Potrivit Comitetului Național Antiterorism, bomba a explodat în mâinile atacatorului.

Trei ofițeri FSB au fost răniți și au fost duși la spital.

Mesajul atacatorului:

„Tovarășii, la sediul FSB din Arhanghelsk va avea loc acum un atat terorist, îmi asum întreaga responsabilitatea pentru acest atac. Motivele vă sunt foarte clare", a scris „Valerian Panov", pe avatarul caruia apare emblema gruparii radicale de stanga RAF („Rote Armee Fraktion„). El a adăugat că FSB „fabrică dosare și torturează oamenii".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel