GUR ucrainean a lovit un pod de cale ferată de lângă Samara, Rusia

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Foto: social media
Foto: social media

Direcția Principală de Informații (GUR) a confirmat explozia de pe un pod de cale ferată în regiunea Samara. În dimineața de 4 martie, trecerea peste podul, folosit pentru transportul muniției, era paralizată.

Autori necunoscuți au încercat să arunce în aer un pod de cale ferată în apropiere de Samara, Rusia.  Podul a rămas în picioare, dar este avariat, scrie publicația rusă Kommersant. 

Agenția de informații militare ucrainene GUR/HUR a comentat incidentul, fără a pretinde în mod explicit că este la originea atacului. 

„Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei confirmă faptul că podul feroviar peste râul Chapaevka din regiunea Samara a fost dezactivat”, se arată în mesaj.

Explozia a avut loc în jurul orei 6:00 a.m. pe 4 martie și a afectat structura de rezistență a podului, a precizat GUR.

„Având în vedere natura avariei la podul de cale ferată, utilizarea acestuia va fi imposibilă pentru o lungă perioadă de timp”, a adăugat GUR.

 

Importanța podulului pentru armata rusă

 

Explozia a avut loc pe tronsonul Zvezda - Chapayevsk, la aproximativ 40 de kilometri de Samara, în sud-vestul Rusiei. 

Ramura feroviară a fost folosită de Rusia pentru a transporta mărfuri militare, în special explozibili, produși de uzina Polymyer JSC din orașul Chapaevsk (830 km SE Moscova) regiunea Samara.

Canalele rusești de Telegram Mash și Baza au fost primele care au raportat explozia cauzată de un dispozitiv exploziv cu care ar fi fost minat podul.

Reamintim că în noaptea de 30 noiembrie 2023, a avut loc o explozie la un tunel din Buriatia al căii ferate Baikal-Amur. Atunci, a fost o operațiune de succes a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) care, a paralizat singura cale comunicație feroviară importantă dintre Federația Rusă și China.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel