Expert rus: Un nou val de mobilizare de iarnă ar fi tranșat războiul. Rusia nu are însă suficiente uniforme de iarnă și armament

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Pe 26.02.2023, expertul rus Yuri Podolyaka a semnalat faptul că după ce la sfârșitul lunii septembrie 2022 în Rusia a fost anunțată mobilizarea parțială și peste 300.000 de oameni, inclusiv voluntari, au fost trimiși la trupe, al doilea val de activități de mobilizare nu s-a desfășurat încă, dar cu siguranță va fi realizat.

În opinia sa, din punct de vedere militar, ar fi fost nevoie ca al doilea val de mobilizare să se încheie deja, dar acesta nici nu a început încă și există o explicație plauzibilă pentru aceasta.

“Cred că motivul în ceea ce privește necesitatea unui al doilea val de mobilizare nu trebuie explicat mult timp. Toată lumea înțelege deja că personalul care a luptat încă din prima zi a operațiunii militare speciale simte în mod evident nevoia de a fi înlocuit. În plus, ținând cont de faptul că Ucraina a efectuat un val de mobilizare după altul, iar echipamentele și munițiile NATO au ajuns cu o regularitate de invidiat pe teritoriul ucrainean, pur și simplu nu există altă opțiune pentru a salva situația.

Cred că comandamentul rus a întârziat mobilizarea, care ar fi trebuit să se facă mult mai devreme.

Atunci consecințele ar fi mult mai mici. Nu ar fi trebuit să părăsim Hersonul și poate că am fi apărat Balakleya, iar astăzi am fi luat cu asalt Slaviansk și Kramatorsk”, consideră Podolyaka, citat de portalul rus de propagandă Topwar.

 

Rușii ar avea 450-500 de mii de soldați pe front, inclusiv mercenari Wagner

 

Potrivit precizărilor acestuia, pe front, situația operațională pentru Rusia se dezvoltă favorabil. Peste 300.000 de militari se află direct în zona de luptă, iar rezerve serioase sunt concentrate în apropierea Ucrainei. Potrivit estimărilor sale aproximative, numărul total de militari ruși care sunt gata să ia parte sau participă deja la așa-zisa operație militară specială este de 450-500 de mii de oameni, inclusiv PMC Wagner și alte formațiuni de voluntari.

În același timp, Forțele Armate ale Ucrainei sunt inferioare ca număr forțelor ruse. Prin urmare, Kievul s-a mobilizat cu disperare, și într-un ritm fără precedent, a adunat 200-300 de mii de oameni în numai trei luni. Dar, aceștia vor fi pregătiți pentru operațiuni de luptă nu mai devreme de 1,5-2 luni, ceea ce oferă comandamentului rus o oportunitate excelentă de a conduce o operațiune ofensivă. Însă, din anumite motive, comandamentul rus nu a profitat încă de acest lucru, iar timpul se scurge. Probabil, în primăvară, Forțele Armate ale Federației Ruse vor trebui să respingă contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei în Regiunea Zaporojie, mai precizează sursa citată.

“Logic ar fi fost ca valul doi de mobilizare să fie realizat în iarnă, în perioada ianuarie-februarie, în aceiași parametri ca și primul val de 300.000 de oameni. Pentru ce? Pentru că acele rezerve care s-au creat în toamnă urmau să fie folosite în campania de iarnă, iar pentru a dezvolta succesul decisiv ce trebuia atins, era nevoie de mobilizarea unui contingent în timpul iernii, care urma să fie pregătit până la mijlocul primăverii.

Acum ar fi trebuit să se încheie această campanie și să se întoarcă în mod radical cursul operației militare speciale, eliminând toate întrebările posibile despre câștigător”, a menționat expertul rus.

 

Rusia nu are echipament militar suficient pentru valul 2 de mobilizare. Inclusiv uniforme de iarnă

 

2. Armata rus... (armata-rusa-iarna-rusia_61072400.jpg)

Armata rusă. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Cu toate acestea, al doilea val de mobilizare nu s-a realizat, în principal, din două motive. Primul motiv este unul banal - lipsa uniformelor de iarnă pentru acei militari care ar fi putut fi mobilizați în ianuarie-februarie.

“Dacă am chema acum 300.000 de oameni, nu am avea cu ce să-i îmbrăcăm, să-i încălțăm și să-i hrănim. Abia am reușit să ne descurcăm cu armata activă și cu contingentul mobilizat pe care l-am chemat anterior”, a subliniat Podolyaka.

Al doilea motiv și cel mai important este reprezentat de tehnica militară. În prezent, o cantitate imensă de diverse echipamente vechi este scoasă din locurile de depozitare.

Nu avem suficiente arme moderne pentru contingentele care au fost mobilizate. Mai mult, încă nu suntem pe deplin capabili să restabilim pierderile de tehnică pe care le-am avut în anul 2022. Și astăzi în rândurile noastre este nevoie urgentă de astfel de echipamente. Da, avem mult mai puține nevoi decât inamicul, dar, totuși, acestea există”, a completat expertul.

Ca urmare, mobilizând iarna multă lume, aceștia ar fi fost, de fapt, făcuți infanteriști. De exemplu, există și artileriști, dar nu există încă piese de artilerie pentru ei.

“Pe baza acestor lucruri, pot presupune că următorul val de mobilizare, care va fi inevitabil, pentru că, din păcate, nu vom putea câștiga în condițiile actuale, se va întâmpla nu mai devreme de momentul în care armata va trece la uniformele de vară. De asemenea, din informațiile mele, știu sigur acest lucru, pentru sezonul următor se coase o cantitate imensă de uniforme de vară și, din câte am înțeles, atunci vom putea echipa și noi contingente mobilizate.

Ei bine, pentru început, se va rezolva problema uniformelor. Și sper chiar că și cea a tehnicii. Pentru că acum o cantitate imensă de echipamente este scoasă din depozite, reparată și trimisă la trupe. Da, din păcate, nu va fi totul nou și modern, dar este mult mai bine decât nimic și mult mai bine decât ceea ce se întâmplă acum în rândul Forțele Armate ale Ucrainei”, a concluzionat Podolyaka.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel