Expert în securitate: Aeroportul Internațional Chișinău nu trebuie vândut ruşilor

S.I. Catalin |
Data publicării:

Pistele de decolare, aeroportul, dar şi infrastructura mai slabă categoric nu trebuie vândută ruşilor, asta este opinia expertului în securitate, Dumitru Mînzărari. Tot el a mai scris că vinderea oricăror obiecte sau afaceri în Moldova companiilor ruse, înseamnă vinderea guvernului Federaţiei Ruse, potrivit publika.md.

,,Aeroportul, piste de decolare cu infrastructură mai slabă, porturi, poduri, etc, categoric nu pot fi vândute investitorilor ruși.

Explic de ce:

În special porturile maritime și aeroporturile sunt puncte de intrare ușoară în Moldova pentru mijloacele de transport strategic ale rușilor, cu care pot transporta tehnică militară și trupe militare. Dacă geografic suntem separați de Rusia prin Ucraina, ce este un mare noroc pentru noi (altfel Transnistria era că Abhazia și Osetia de Sud), apoi controlul de către ruși a portului de la Giurgiulesti și a aeroporturilor țării reduc la zero acea insulare teritorială pe care Ucraina ne o oferă.

Ele trebuie păzite mai ceva că mitologicile porți ale iadului, care protejaza lumea de forțele răului. Pentru că business-ul rus este complet controlat de guvernul rus, și va opera că agenție guvernamentală rusă. Vinderea oricăror obiecte sau afaceri în Moldova companiilor ruse, înseamnă vinderea lor guvernului rus.

Iar acesta le poate explora pentru agresiune militară contra noastră, sau pentru atacuri ascunse asupra economiei naționale, să creeze tensiuni sociale pentru inițierea protestelor populare - un element al războiului hibrid. Tehnologiile de conflict moderne au evoluat - că și natură agresiunii interstatale. Vinderea portului și/sau aeroporturilor din Moldova rușilor, dar și a unor obiective economice de semnificație strategică pentru economia națională, ne vulnerabilizează. E identic cu situația când trădătorii deschideau noapte porțile cetății agresorului, care o asedia. Vedeți, nu spuneți că nu ați știut", a precizat fostul secretar de stat al Ministerului Apărării, Dumitru Mînzărari.

Aeroportul Internațional Chișinău, dar și unica ieșire a Republicii Moldova la căile maritime, Portul Giurgiulești ar putea ajunge pe mâna investitorilor din Federația Rusă. Declarații în acest sens ar fi fost făcute pentru presa rusă de șeful statului, Igor Dodon, scrie ziar național. Un " vădit partinazat politic și geoeconomic". Așa au fost calificate declarațiile lui Dodon de analistul politic Victor Juc.

Potrivit şefului statului, autoritățile de la Chișinău sunt gata să aibă discuţii cu toţi investitorii atât din Est cât şi din Vest, sugerând că, totuşi, oamenii de afaceri din Federaţia Rusă ar fi ceva mai atractivi pentru Chişinău.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel